Aa

Aa

Ђорђевић: Дигитализација важан процес за многе области у надлежности Министарства

Ђорђевић: Дигитализација важан процес за многе области у надлежности Министарства

Ђорђевић: Дигитализација важан процес за многе области у надлежности Министарства

Читај ми

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић присуствовао је конференцији „Достојанствени рад у ери дигитализације“, која је одржана у просторијама Савеза самосталних синдиката Србије где је истакао да је дигитализација веома значајан процес за многе области које су у надлежности ресорног министарства.

 

Како је навео, Министарство активно учествује у процесу увођења дигитализације, посебно када је реч о појави нових занимања у Србији. Како је истакао, процес дигитализације ће нашој земљи донети напредак у свим областима и тиме створити могућност да се позиционира међу најразвијеније земље.

 

„Идеја ресорног министарства јесте да се област дигитализације додатно унапреди и уведе на свим пољима где је то потребно и могуће. Ера дигитализације омогућава појаву нових занимања, а самим тим и повећање запошљавања, посебно када је реч о младима, које желимо да задржимо у нашој земљи. Такође, утиче и на лакше, праведније и брже остваривање свих права које имају наши грађани по закону, али и бољу контролу ради спречавања злоупотребе тих права“, рекао је Ђорђевић. 

 

Министар је додао и да је на плану Владе Србије за следећу годину разматрање Измена и допуна Закона о раду, у којем ће постојати и посебан сегмент који ће се односити управо на процес дигитализације.  Како каже, постоји још много тога да се уреди у овом закону и сигурно је да се очекује доста расправа и радних група на ову тему, али све је то у циљу бољих услова за рад и живот наших грађана.

 

Конференцији су присуствовали и председник Савеза самосталних синдиката Србије Љубисав Орбовић, председник Уједињеног гранског синдиката „Независност“ Зоран Стојиљковић и Никола Радоман из Министарство здравља.