Aa

Aa

Изградња најмодернијег спортског балона за кориснике Центра за заштиту одојчади, деце и омладине

Изградња најмодернијег спортског балона за кориснике Центра за заштиту одојчади, деце и омладине

Изградња најмодернијег спортског балона за кориснике Центра за заштиту одојчади, деце и омладине

Читај ми

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић састао се са директором Центра за заштиту одојчади, деце и омладине Зораном Милачићем, како би разговарали о изградњи спортског балона који ће користити око 300 корисникa ове установе, а који ће бити израђен по најмодернијим стандардима и прилагођен њиховим потребама. 

 

Министар Ђорђевић истакао је да ресорно министарство подржава сваки начин побољшања услова живота корисника социјалне заштите и за то се активно залаже. Како је рекао, физичка активност је битна за сваког човека и верује да ће овај спортски центар бити место где ће сви корисници пронаћи неки спорт који им одговара и утиче на њихов квалитетнији живот и бољи физички развој.

 

„Као неко ко се и приватно бави спортом и залаже се за промоцију истог, посебно код младих, сматрам да је изградња овог спортског балона једна одлична идеја и Министарство ће ову иницијативу подржати у сваком смислу. Заиста желимо да наши корисници имају најбоље услове за живот и трудимо се да им то и омогућимо како би били задовољни, срећни и сигурни да држава заиста мисли на њих“, нагласио је министар.

 

Директор Милачић захвалио је министру на подршци и истакао да ова установа никада није имала адекватан простор где би корисници могли да се баве спортом у зимском периоду и да ће овај спортски балон, који се гради први пут, бити од велике важности за њихов развој.

 

„Ова мултифункционална сала, у којој је замишљено да буду терени за фудбал, кошарку, рукомет, теретана и наравно свлачионице, биће веома корисна за сву нашу децу и младе који живе у нашим установама. План је да спортски балон буде изграђен у склопу нашег дома „Јован Јовановић Змај“, а моћи ће да га користи око 300 корисника нашег центра“, рекао је Милачић. 

 

Састанку су присуствовали в.д. помоћника помоћника министра у Сектору за бригу о породици и социјалну заштиту Слађана Чабрић, в.д. помоћника министра – Сектор за финансијско управљање, рачуноводство и контролинг проф. др Саша Трандафиловић, посебни саветник министра за медије Ана Ђокић као и руководилац Стационара Ивана Церовић.