Мај 2017

Министар Вулин у Братислави

Састанку ће присуствовати и државни секретар у Министарству за породицу, рад и социјалну политику Републике Пољске, Станислав Швед, државни секретар у Министарству за рад и социјалну политику Румуније, Адриан Мариус Риндуници, и заменик државног секретара за тржиште рада и представник Министарства економије Републике Мађарске, Атила Иштван Шимон.

На Дивчибарама стручни скуп о правцима развоја система социјалне заштите


Државни секретар је истакао да су неки од приоритетних циљева реформе, дефинисани Стратегијом, обезбеђивање квалитетних услуга у социјалној заштити и развијање мреже услуга у заједници кроз територијално и функционално доступне услуге.

Обилазак радова и утврђивање стања на ратним меморијалима на територији града Краљева


Државни секретар ће са директором Завода за заштиту споменика културе Краљево, Иваном Милуновићем, обићи све ратне меморијале и споменике које финансира Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Сектор за борачко-инвалидску заштиту.

Државни секретар Ненад Иванишевић у Привременом центру за тражиоце азила у Крњачи


Током посете они ће обићи радове на пет барака чије реновирање финансира CRS, а спроводи Фондација „Ана и Владе Дивац“ кроз пројекат ,,Заштита жена мигрантске популације кроз унапређивање смештаја и заштите права“.

Државни секретар Владимир Илић отвара конференцију „Мој живот на улицама Новог Сада“


Конференција, која ће окупити стручне раднике у области дечије заштите, представља и најаву изложбе фотографија које су направила деца укључена у живот и/или рад на улици. Изложба ће бити одржана 5. јуна у дворцу Еђшег у Новом Саду.

Обележена 208. годишњица боја на Чегру


На споменик Стевану Синђелићу на Чегру венце су положили и представници, Министарства одбране, и Војске Србије, Града Ниша, Општине Пантелеј, Српско-руског хуманитарног центра, породице Синђелић као и велики број удружења грађана опредељених за очување достојанственог сећања на учеснике и жртве оружаних сукоба.

Државни секретар Владимир Илић на Дивчибарама


Дводневни стручни скуп организује „Асоцијација центара за социјални рад Србије“ и „Удружење стручних радника социјалне заштите Србије“ у сарадњи са Министарством за рад, запошљавање, борачка и социјална питања.

Министар Вулин: У Србији се према мигрантима увек поступало хумано

После најаве затварања Привременог прихватног центра за мигранте у Шиду, одговарајући на питање новинара да ли ситуација на терену потврђује да су мигранти који се у Србију враћају повређени због грубог понашања полиције у Хрватској и Мађарској министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Александар Вулин је изјавио да се често дешава да дођу људи који