Мај 2017

Обновљени споменици у Краљеву


Обилазећи радове на спомен обележју Алеја носилаца споменице 1941. на Старом гробљу у Краљеву Драган Поповић је рекао да је изузетно задовољан сарадњом са Заводом за заштиту споменика културе и да је на територији коју обухвата овај завод урађено много на обнови споменика, али да има још пројеката које ће бити реализовани у будућем периоду.

Министар Вулин: Наши радници у иностранству морају да буду заштићени на исти начин као и њихове колеге из земаља ЕУ

„Управо због тога смо на овој конференцији договорили да ћемо веома брзо потписати протокол о сарадњи у области рада и запошљавања између Министарстава за рад Републике Србије и Републике Словачке и на тај начин још једном побољшати и учврстити положај наших радника који раде на простору Словачке“, рекао је министар Вулин и додао да је „ова конференција веома важна

Министар Вулин у Братислави

Састанку ће присуствовати и државни секретар у Министарству за породицу, рад и социјалну политику Републике Пољске, Станислав Швед, државни секретар у Министарству за рад и социјалну политику Румуније, Адриан Мариус Риндуници, и заменик државног секретара за тржиште рада и представник Министарства економије Републике Мађарске, Атила Иштван Шимон.

На Дивчибарама стручни скуп о правцима развоја система социјалне заштите


Државни секретар је истакао да су неки од приоритетних циљева реформе, дефинисани Стратегијом, обезбеђивање квалитетних услуга у социјалној заштити и развијање мреже услуга у заједници кроз територијално и функционално доступне услуге.

Обилазак радова и утврђивање стања на ратним меморијалима на територији града Краљева


Државни секретар ће са директором Завода за заштиту споменика културе Краљево, Иваном Милуновићем, обићи све ратне меморијале и споменике које финансира Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Сектор за борачко-инвалидску заштиту.

Државни секретар Ненад Иванишевић у Привременом центру за тражиоце азила у Крњачи


Током посете они ће обићи радове на пет барака чије реновирање финансира CRS, а спроводи Фондација „Ана и Владе Дивац“ кроз пројекат ,,Заштита жена мигрантске популације кроз унапређивање смештаја и заштите права“.