Aa

Aa

Државни секретар Ненад Иванишевић са донаторима обишао Привремени центар за тражиоце азила у Крњачи

Државни секретар Ненад Иванишевић са донаторима обишао Привремени центар за тражиоце азила у Крњачи

Читај ми

Државни секретар у Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, др Ненад Иванишевић, обишао је данас, заједно са представницима америчке хуманитарне и развојне агенције CRS (Catholic Relief Services) и Фондације ,,Ана и Владе Дивац“, радове на пет барака у Привременом центру за тражиоце азила у Крњачи.


Иванишевић је током обиласка рекао да расте број миграната који се добровољно враћају у земље порекла, пре свега у Авганистан и Пакистан, кроз програм који финансира ЕУ, а спроводи Међународна организација за миграције (ИОМ) уз подршку ресорног министарства. Он је навео да је за првих пет месеци ове године број оних који су се вратили у своју домовину једнак њиховом укупном броју за целу претходну годину. Државни секретар се захвалио донаторима на свеукупној подршци током мигрантске кризе, наводећи да је до сада CRS дао 10 милиона долара, а Фондација „Ана и Владе Дивац“ пет милиона, од тога је три милиона сaкупљено заједно са CRS-ом.
У Привременом центру за тражиоце азила у Крњачи кроз пројекат ,,Заштита жена мигрантске популације кроз унапређивање смештаја и заштите права“, који спроводе америчка хуманитарна и развојна агенција CRS и Фондација ,,Ана и Владе Дивац“, биће обновљено пет барака. Од августа 2016. до јула 2017. уложено је милион долара за реновирање тринаест барака укључујући и пет наведених.