Септембар 2016

Министар Вулин: Борили сте се за Србију у којој вреди живети, хвала вам

"Волео бих када би моја генерација могла да се хвали резултатима какве су имале генерације пре нас. Сви наши напори су посвећени томе да створимо земљу у којој ћете и ви и ја и наша деца и унуци моћи да кажу да се у њој вредело родити и живети и да је вреди оставити онима који долазе иза нас", рекао је Вулин.

Обележена 98. годишњица пробоја Солунског фронта

"Ред је и обичај на оваквим местима да се да велико обећање - да се закунемо да више неће бити ратова. Србија ту реч пред вама не може да да", рекао је министар, који је предводио државну церемонију у част палим јунацима на Солунском фронту, на српском војничком гробљу Зејтинлик у Солуну.

Министар Вулин: Потребна нам је директна буџетска помоћ за мигранте

Вулин је новинарима у Београду рекао да је до сада највећи број миграната у Србији био у транзиту, али да се сада ситуација мења, да остају дуже на нашој територији и да су зато трошкови који сноси наша земља другачији.

Комеморативно окупљање на стрaтишту у Јајинцима


Након церемоније полагања венаца, која ће се одвијати уз највише државне и војне почасти, великом броју српских и страних званичника и окупљеним грађанима обратиће се председник Републике Србије, Томислав Николић, и преживели усташког логора, председник Удружења „Јасеновац“, Милинко Чекић.

Поводом Дана старијих министар Вулин у Дому Бежанијска коса


Циљ обележавања је скретање пажње јавности на положај, улогу и значај старијих у друштву, промоција бриге о старијима у оквиру установа социјалне заштите и подстицање међугенерацијске сарадње путем заједничких програма и акција.

Обележавање 98. годишњице пробоја Солунског фронта


Церемонији ће присуствовати и делегација Министарства одбране и Војске Србије, генерални конзул амбасаде Србије у Солуну, званичници Републике Грчке, као и дипломатски представници Француске, Британије, Русије и Италије. Након церемоније полагања венаца и одавања почасти, министар Александар Вулин ће се обратити присутнима.