Новембар 2014

Новац за лечење деце уместо за НВО

Министар Александар Вулин истиче да је новац намењен конкурсу за невладине организације отишао на боље место.

"Паре су отишле на боље место, биће више могућности да неком 'шврћану' дамо шансу за бољи живот. Сигуран сам да ће родитељи деце бити захвални Влади Србије", рекао је Вулин на конференцији за новинаре у Београду.

Држава може да смањи, као и да повећа пензије

Одговарајући на питање пензионера у Дому за старе Вождовац, какав одговор очекује од Уставног суда у вези жалби пензионера на смањење пензија, Вулин је одговорио да треба сачекати одлуку тог највишег судског органа у земљи и да ту одлуку, када се донесе нико не треба да коментарише, али да је његово мишљење да "ако неко може пензије да смањи, може и да их повећа."

Министар Вулин посетио ивањички центар за социјални рад и дневни боравак за децу ометену у развоју "Отворена врата"

Вулин је изразио задовољство радом установе за децу ометену у развоју "Отворена врата", рекавши да се малишани тамо образују и добијају пажњу која им понекад можда и недостаје.

Министар Вулин: Нећу потписати решење о конкурсу за пројекте НВО

Вулин је за ту, како је рекао, "хајку" покренуту против њега и министарства, оптужио оне који "нису добили оно што су навикли да добијају свих ових деценија, па су од нечег доброг хтели да направе нешто лоше и зло".

Обележена 73. годишњица битке на Кадињачи

Парастос изгинулим борцима служили су свештеници ужичке цркве, а пошту херојима Кадињаче полагањем венаца одали су делегације Владе Србије, Генералштаба Војске Србије, СУБНОР-а, Града Ужица и потомака бораца.

Закон о запошљавању странаца

2. Странци који су засновали радни однос или раде на основу одобрења за заснивање радног односа која су издата по прописима који су били на снази до дана ступања на снагу овог закона настављају да раде до истека рока на које је одобрење издато (види члан 37. Закона).