Aa

Aa

Јул 2023

Отворен 18. по реду Еко камп под називом ,,Дођи, прођи, дружи се - у природу укључи се"

У име Сектора за заштиту особа са инвалидитетом, Јулијана Станисављевић отворила је 18. по реду Еко камп под називом ,,Дођи, прођи, дружи се - у природу укључи се", који се одржава у периоду од 24. до 28. јула 2023. године у Србобрану. 

 

Државни секретар Пајкић на обележавању 40 година Центра за социјални рад општине Ада

Државни секретар у Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Лав Пајкић присуствовао је данас Округлом столу под називом ,,Изазови у социјалном раду у свакодневној пракси“, организованом поводом обележавања 40 година Центра за социјални рад општине Ада.

 

15 месеци примене регистра „Социјална карта“

Од 1. марта 2022. године, по основу Закона о социјалној карти, усвојеног у фебруару 2021. године, успостављен је регистар „Социјална карта“. Регистар представља извор података, који су неопходни за вођење поступака за остваривање различита права и услуга из области социјалне заштите.

Наши преци су се борили да бисмо данас живели у слободној и независној Србији

„Наши преци су се борили да бисмо ми данас могли да живимо у слободној, независној Србији, која ће сама одлучивати о томе шта ће и како ће да ради, какву ће политику да води, како ће да се развија, шта ће да гради, у шта ће да улаже“, истакао је министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Никола Селаковић након церемоније обележавања 206.

Министар Селаковић на обележавању 206. годишњице смрт Вожда Карађорђа

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Никола Селаковић, предводиће сутра, 25. јула 2023. године у 12 часова церемонију полагања венаца и одавања почасти поводом обележавања 206. годишњице смрти Ђорђа Петровића - Карађорђа, вође Првог српског устанка. Церемонија ће се одржати у цркви Светог Ђорђа на Опленцу код Тополе.

Више од 32 милиона динара за обнову ратних меморијала

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Никола Селаковић уручио је данас уговоре о финансирању 16 пројеката за инвестиционо одржавање ратних војних меморијала у 2023. години, укупне вредности 32.193.176 динара.

Селаковић : Србија и Мађарска више од десет векова пријатељи и савезници у заједничкој борби и сарадњи

„Овај данашњи дан посвећен је нашем сећању на велику Београдску битку. Из те битке не само као једне од највећих и најбурнијих у хиљадугодишњој, више него хиљадугодишњој, миленијумској историји Београда, важно је да се сетимо чињенице да смо могли само заједнички да се одбранимо. Нису то сами Срби, нити су могли сами Мађари.

Челично пријатељство Србије и НР Кине

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Никола Селаковић примио је данас у опроштајну посету амбасадорку НР Кине Чен Бо. Том приликом, министар Селаковић је истакао да је амбасадорка допринела челичном пријатељству Р. Србије и НР Кине и да ће остати упамћена у историји дипломатских односа наше две земље.

 

Министар Селаковић полажиће венац на споменик Сибињанин Јанку

Поводом обележавања 567. годишњице од опсаде Београда од османлијске војске и велике победе бранилаца предвођених Јаношем Хуњадијем, односно Сибињанин Јанком, министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Никола Селаковић положиће сутра, 21. јула 2023. године y 12 часова венац на споменик Сибињанин Јанку на Земунском кеју у Београду.

 

Саопштење Инспектората за рад поводом пада два крана у Београду

На градилишту изградње стамбено-пословних објеката ''Airport garden'', на Новом Београду, Улица. Ђорђа Станојевића бб дана 19.07.2023.године око 20.30 часова, у време када су дували олујни ветрови и владале временске непогоде на територији целе Републике Србије, дошло је до пада две грађевинске стубне дизалице.