Aa

Aa

Челично пријатељство Србије и НР Кине

Челично пријатељство Србије и НР Кине

Челично пријатељство Србије и НР Кине

Читај ми

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Никола Селаковић примио је данас у опроштајну посету амбасадорку НР Кине Чен Бо. Том приликом, министар Селаковић је истакао да је амбасадорка допринела челичном пријатељству Р. Србије и НР Кине и да ће остати упамћена у историји дипломатских односа наше две земље.

 

Министар је навео да две земље деле исте вредности поштовања правила и начела међународног права и пружају једна другој подршку по питањима од националног интереса, као што су подршка Р. Србије политици једне Кине и подршка НР Кине поштовању територијалног интегритета и суверенитета Р. Србије.

 

Амбасадорка Чен Бо је навела да је министар Селаковић био један од њених најближих сарадника током њеног мандата, као и да ће период који је провела у Р. Србији за њу остати упамћен по економском расту српске економије, успостављању стабилности и мира, за шта је заслужан председник Александар Вучић. Она је навела да економски раст Србије пружа нове могућности сарадње Р. Србије и НР Кине.

 

Министар Селаковић и амбасадорка Чен Бо су истакли да ће Р. Србија и НР Кина наставити и у будућности да унапређују своје традиционално дуго пријатељство.