Aa

Aa

Наши преци су се борили да бисмо данас живели у слободној и независној Србији

Наши преци су се борили да бисмо данас живели у слободној и независној Србији

Наши преци су се борили да бисмо данас живели у слободној и независној Србији

Читај ми

„Наши преци су се борили да бисмо ми данас могли да живимо у слободној, независној Србији, која ће сама одлучивати о томе шта ће и како ће да ради, какву ће политику да води, како ће да се развија, шта ће да гради, у шта ће да улаже“, истакао је министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Никола Селаковић након церемоније обележавања 206. годишњице смрти Ђорђа Петровића – Карађорђа у Цркви светог Ђорђа на Опленцу код Тополе.

 

„Срби су се побунили против поробљивача, против Османлија као окупатора, баш зато да би у својој кући могли самостално да се питају и одлучују. То је оно за шта се боримо и данас“, навео је Селаковић.

 

Говорећи о култури сећања, министар је оценио да је то од велике важности, јер једино на такав начин оно што ми данас радимо, као што су наши преци радили у прошлости, добија свој пуни смисао. Он је навео да ће Министарство радити на томе да омладинске организације долазе на оваква места и догађаје чешће, како би учили о томе колико је била тешка и велика напорна борба за слободну и независну Србију.

 

 „Оно што је пред нама јесте борба да Србију коју су нам преци оставили - слободну и независну, да је градимо, да је унапређујемо, да је развијамо баш онако као што то радимо у ових претходних 11 година и уверен сам, да, као што је то председник Вучић обећао, да ће за неколико година управо и овде, крај Тополе, пролазити један савремени аутопут, коридор, који ће носити име по вожду Карађорђу“, нагаласио је министар.