Aa

Aa

Јун 2021

Са Иницијативом о побољшању положаја корисника у установама социјалне заштите

На иницијативу министарке за рад, запошљавање, борачка и социјална питања проф. др Дарије Кисић Тепавчевић, данас је одржан састанак са представницима Иницијативе за права особа са менталним инвалидитетом, у чијем извештају су изнете тврдње о злостављању деце са сметњама у развоју и инвалидитетом у установама социјалне заштите.

 

Неодложно и хитно доставити доказе о системском злостављању деце са сметњама у развоју

Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања позвало је данас групу невладиних организација, које су изнеле тврдње о системском злостављању деце са сметњама у развоју и инвалидитетом у установама социјалне заштите, да неодложно и хитно доставе јасне доказе о тим наводима.

 

Oбележена 108. годишњица битке на Брегалници

Државни секретар Mинистарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Миодраг Капор предводио је данас у име Владе Републике Србије церемонију полагања венаца и одавања почасти у месту Каленица код Штипа поводом 108. годишњице битке на Брегалници. 

 

Запослени у установама социјалне заштите тихи хероји пандемије

Запослени у установама социјалне заштите су, поред запослених у здравственим установама, тихи хероји пандемије Ковид 19, а захваљујући њиховом раду, као и изузетно великом броју вакцинисаних, у установама социјалне заштите нема заражених корисника и запослених, изјавила је данас министарка за рад, запошљавање, борачка и социјална питања проф.

Кисић Тепавчевић у Крушевцу: Установе социјалне заштите приоритет

Министарка за рад, запошљавање, борачка и социјална питања проф. др Дарија Кисић Тепавчевић разговарала је данас у Крушевцу са представницима свих установа социјалне заштите у том граду, којима је поручила да ће Министарство у наредном периоду учинити све да се унапреде услови рада запослених и квалитет услуга и живота корисника.  

Кисић Тепавчевић са представницима ратних војних инвалида у Крушевцу

Министарка за рад, запошљавање, борачка и социјална питања проф. др Дарија Кисић Тепавчевић разговарала је данас у Крушевцу са представницима ратних војних инвалида, којима је поручила да Министарство посвећује пуну пажњу положају бораца и ратних војних инвалида.  

 

Обележавање 108. годишњице битке на Брегалници

Државни секретар Mинистарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Миодраг Капор  предводиће, у име Владе Републике Србије, церемонију полагања венаца и одавања почасти поводом обележавања 108. годишњице Брегалничке битке. 

 

Положен венац на Споменик косовским јунацима у Крушевцу

Поводом обележавања државног празника Видовдана и 632. годишњице боја на Косову, председник Републике Србије положио је данас, у пратњи председнице Владе Републике Србије Ане Брнабић и министарке за рад, запошљавање, борачка и социјална питања проф. др Дарије Кисић Тепавчевић, венац на Споменик косовским јунацима у Крушевцу.