Aa

Aa

Кисић Тепавчевић у Крушевцу: Установе социјалне заштите приоритет

Кисић Тепавчевић у Крушевцу: Установе социјалне заштите приоритет

Кисић Тепавчевић у Крушевцу: Установе социјалне заштите приоритет

Читај ми

Министарка за рад, запошљавање, борачка и социјална питања проф. др Дарија Кисић Тепавчевић разговарала је данас у Крушевцу са представницима свих установа социјалне заштите у том граду, којима је поручила да ће Министарство у наредном периоду учинити све да се унапреде услови рада запослених и квалитет услуга и живота корисника.  

 

Кисић Тепавчевић је обишла Геронтолошки центар, Центар за социјални рад, Дом за децу и омладину „Јефимија“ и Центар за особе за инвалидитетом.

 

Министарка Кисић Тепачевић је навела да се у разговору са представницима тих установа још једном уверила како су снажни темељи социјалне заштите и да се ти темељи базирају на људима који раде у овим установама.

 

„Запослени у установама социјалне заштите и корисници су у претходном периоду поднели велики терет, стоички су се држали и изашли као победници из ове борбе“, рекла је Кисић Тепавчевић и додала да од јуче, први пут након 15 месеци, нема заражених од Ковид 19 у тим установама, ни међу запосленима, ни међу корисницима. 

 

Кисић Тепавчевић је навела да су се корисници установа социјалне заштите показали као најодговорнији и најсавеснији део популације у борби против Ковид 19, будући да је обухват вакцинацијом у тим установама преко 90 одсто.

 

Проф. др Кисић Тепавчевић је подсетила да је Министарство у току ове године, када су у питању наменски трансфери, за Крушевац издвојило 23 милиона динара.

 

Ове године ће за Геронтолошки центар Крушевац бити издвојено око 3,5 милиона динара, а за Дом за децу и омладину „Јефимија“ скоро 3 милиона динара за побољшање услова рада и квалитета услуга.

 

„На томе се нећемо зауставити. Установе социјалне заштите су наш приоритет, а када видимо снагу, вољу и одлучност руководилаца, запослених и корисника, то нам све каже да смо на добром путу. У наредном периоду ћемо учинити све да побољшамо услове и рада и живота свих у установама социјалне заштите“, истакла је Кисић Тепачевић. 

 

Директорка Геронтолошког центра Јелена Мијаиловић захвалила је министарки Кисић Тепавчевић на посети и на донацији телевизора и два рачунара, као и на залагању да се поправе стандарди живота и боравка корисника у установама социјалне заштите.