Aa

Aa

Запослени у установама социјалне заштите тихи хероји пандемије

Запослени у установама социјалне заштите тихи хероји пандемије

Запослени у установама социјалне заштите тихи хероји пандемије

Читај ми

Запослени у установама социјалне заштите су, поред запослених у здравственим установама, тихи хероји пандемије Ковид 19, а захваљујући њиховом раду, као и изузетно великом броју вакцинисаних, у установама социјалне заштите нема заражених корисника и запослених, изјавила је данас министарка за рад, запошљавање, борачка и социјална питања проф. др Дарија Кисић Тепавчевић.

 

„То је велики успех комплетног система социјалне заштите, који је био под огромним притиском. Наш систем социјалне заштите има изузетно јаке темеље, пре свега захваљујући стручности, ентузијазму и пожртвованости запослених“, рекла је Кисић Тепавчевић у Јутарњем дневнику РТС.  

 

Кисић Тепавчевић је рекла да ће Министарство у наредном периоду радити на побољшању кадровских и инфраструктурних капацитета установа социјалне заштите, као и на томе да права запослених у том систему буду изједначена за запосленима у другим системима. 

 

Министарка Кисић Тепавчевић је истакла и да је овај успех резултат изузетно великог обухвата вакцинацијом, будући да је више од 90 одсто корисника и око 85 одсто запослених у тим установама вакцинисано.  

 

Кисић Тепавчевић је, говорећи о епидемиолошкој ситуацији на јесен, рекла да је сада много повољнија епидемиолошка ситуација и да топло време иде у прилог томе, али да грађани морају бити свесни да је вирус и даље ту.

 

„Оно што растужује јесте што нису сви грађани искористили доступност вакцина. Још једном апелујемо на грађане који то до сада нису урадили, да се вакцинишу, јер само тако можемо да успемо. Ако не будемо имали задовољавајући обухват вакцинацијом, онда уопште није питање да ли ћемо имати нови талас“, рекла је Кисић Тепавчевић.