Aa

Aa

Септембар 2020

Најава догађаја

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања одржаће састанак са представницима удружења бораца и ветерана, инвалида рата и цивилних инвалида рата и породица погинулих, у петак, 02. октобра 2020.

Обележавање Међународног дана старијих особа

Конференција поводом обележавања Међународног дана старијих особа, на којој ће се обратити министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић, одржаће се у четвртак, 01. октобра 2020. године, у 10 часова, у Палати Србија – Браон салон (Булевар Михајла Пупина 2).

 

Ђорђевић: Дете из Зајечара је усвојено у складу са свим законским процедурама

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић рекао је, поводом објава на друштвеним мрежама у којима се помиње наводна отмица и продаја малолетне Н.С. из Зајечара, да су инспекција и стручна комисија дали коначну реч да се ради о усвајању детета, које је, како је истакао, урађено у складу са законом и свим процедурама.

Обележена 29. годишњица од смрти народног хероја Милана Тепића

Државни секретар Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Антић предводиo je церемонију полагања венаца и одавања почасти поводом обележавања 29. годишњице од смрти народног хероја Милана Тепића, код споменика народног хероја Милана Тепића у истоименој улици у Београду.

 

Ђорђевић разговарао са представницима Националне организације особа са инвалидитетом Србије и њеним савезима

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић и помоћник министра у Сектору за заштиту особа са инвалидитетом Биљана Барошевић, одржали су састанак са представницима Националне организације особа са инвалидитетом Србије (НООИС) и представницима савеза који су чланице НООИС-а, поводом Програмског конкурса за 2021.

Ускоро завршетак радова на Спомен - костурници на острву Видо

„Спомен - костурница на острву Видо ће бити комплетно довршена у складу са оригиналним пројектом, уређена и осветљена, а имаће и сталну изложбу о страдању српске војске током и после Албанске голготе и стравичног умирања на Крфу и Виду у Првом светском рату.