Aa

Aa

Обележена 29. годишњица од смрти народног хероја Милана Тепића

Обележена 29. годишњица од смрти  народног хероја Милана Тепића

Обележена 29. годишњица од смрти народног хероја Милана Тепића

Читај ми

Државни секретар Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Антић предводиo je церемонију полагања венаца и одавања почасти поводом обележавања 29. годишњице од смрти народног хероја Милана Тепића, код споменика народног хероја Милана Тепића у истоименој улици у Београду.

 

Поред државног секретара венце су положити и одали почаст представници Министарства одбране и Војске Србије, чланови породице народног хероја Милана Тепића, удружења и грађани опредељени за неговање традиција ослободилачких ратова Србије. 


 

Милан Тепић је рођен у месту Комленац код Козарске Дубице, 1957. године. 

 

29. септембра 1991. године  погинуо је у Беденику код Нове Раче, не желећи да препусти непријатељу оружје којим би убијао његове војнике. Мајор Милан Тепић дигао је у ваздух војно складиште и себе. Ово дело многи су упоредили са сличним потезом ресавског војводе Стевана Синђелића. 

 

Председништво СФРЈ је 19. новембра 1991. године постхумно одликовало мајора Милана Тепића „за изванредан подвиг у борби против непријатеља приликом њиховог напада на касарну ЈНА у Бјеловару“ Орденом народног хероја Југославије и прогласило народним херојем Југославије.