Aa

Aa

Ђорђевић уручио статуу Милана Тепића његовој ћерки

Ђорђевић уручио статуу Милана Тепића његовој ћерки

Ђорђевић уручио статуу Милана Тепића његовој ћерки

Читај ми

Тањи Тепић Росић, ћерки мајора Милана Тепића, министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић уручио је статуу поводом обележавања 29. годишњице од смрти овог народног хероја.

 

Министар Ђорђевић рекао је да српски хероји не смеју бити заборављени и да ресорно министарство, обележавањем свих значајних датума у историји, негује сећања на њих, истичући да таква традиција треба и мора да се преноси и на будуће генерације. 

 

„Јуначки подвиг Милана Тепића, који је приликом дизања у ваздух складишта наоружања, свесно жртвовао свој живот за част и одбрану српског народа не сме да се заборави. Ово је најмање што можемо да урадимо за једног таквог хероја, чиме показујемо поштовање и захвалност. Његово дело веће је од свих нас, оно је немерљиво“, рекао је Ђорђевић.

 

Како је навео, Србија је тада изгубила храброг и часног официра, узорног и поштеног грађанина и одважног војника.

„Такви хероји, који су одредили карактер и судбину нашег народа се не рађају сваког дана“, истакао је министар.

 

Он је подсетио да је 2017. године откривен споменик Милану Тепићу у Београду на Дедињу као признање, али и вечно сећање на историју и истину која не сме да се заборави.

 

"Србија је штитећи истину о човеку који је одлучио да оде у легенду, праведнија и боља држава, јер је одала признање јунаку који то заслужује“, закључио је Ђорђевић.

 

Тепић је 19. новембра 1991. године постхумно одликован "за изванредан подвиг у борби против непријатеља приликом њиховог напада на касарну ЈНА у Бјеловару" и проглашен народним херојем Југославије.