Aa

Aa

Јул 2020

Саопштење за јавност

Након објаве у појединим медијима отвореног писма  “Human Rights Watch” организације за заштиту права особа са инвалидитетом и људских права, у коме се износи низ нетачних информација у вези са епидемиолошком ситуацијом у установама социјалне заштите, с акцентом на установама у којима бораве деца и одрасле особе са инвалидитетом, истичемо да Министарство за рад, запош

Ђорђевић честитао Курбан-бајрам: Здравље, мир и благостање потребнији су више него икада пре

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић честитао је исламски празник Курбан - бајрам свим верницима исламске заједнице Србије.

 

Ђорђевић је припадницима исламске заједнице пре свега пожелео добро здравље, јер како каже, оно је потребније више него икада пре. 

Сва финансијска средства утрошена у потпуности у складу са законом

Државна ревизорска институција извршила је ревизију финансијских извештаја Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања за 2019. годину, након чега је утврђено да су сва финансијска средства трошена у складу са Законом о буџетском систему. 

 

Ђорђевић и Бриљов о наставку сарадње Србије и Белорусије

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић разговарао је са амбасадором Белорусије Валеријем Бриљовим о наставку и продубљивању сарадње Србије и Белорусије у областима од заједничког интереса са посебним освртом на реализацију и потписивање Споразума о новим инвестицијама и трговини.

 

Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања донирало путничко возило Општини Ковин

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић и председница Привременог органа општине Ковин Сања Петровић потписали су уговор о уступању на коришћење путничког возила, које је у власништву Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, за потребе Дневног боравка за децу са сметњама у развоју, који функционише при Центру за Соц

Ђорђевић поводом Светског дана борбе против трговине људима: Морамо заштити сваког појединца

„Република Србија учинила је велике напоре како би стала на пут трговини људима, појави са којом се данас суочава цели свет. У наредном периоду неопходано је наставити са заједничким радом државе, друштва и појединца, на подизању свести о овој веома важној теми како би заштитили све оне који су изложени ризику али и помогли жртвама“, поводом 30.

САОПШТЕЊЕ

На основу великог броја приспелих питања која се односе на обавезу послодавца да изради измене и допуне акта о процени ризика, а у вези заштите живота и здравља запослених од коронавируса, обавештавају се послодавци да није неопходно вршити измене и допуне акта о процени ризика за сва радна места у радној околини.