Aa

Aa

Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања донирало путничко возило Општини Ковин

Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања донирало путничко возило Центру за социјални рад Ковин

Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања донирало путничко возило Општини Ковин

Читај ми

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић и председница Привременог органа општине Ковин Сања Петровић потписали су уговор о уступању на коришћење путничког возила, које је у власништву Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, за потребе Дневног боравка за децу са сметњама у развоју, који функционише при Центру за Социјални рад Ковин. 

 

Уручење донације уприличено је испред Палате Србија у присуству министра за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зорана Ђорђевића, помоћника министра у Сектору за заштиту особа са инвалидитетом Биљане Барошевић, председнице Привременог органа општине Ковин Сање Петровић и директорке Центра за социјални рад Ковин Марије Шалипуровић.

 

Током претходне посете овој општини, министру за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зорану Ђорђевићу предочени су проблеми са којима се сусрећу корисници услуга Центра за Социјални рад Ковин односно, Дневног боравка за децу са сметњама у развоју, те је у складу са тим, Ђорђевић истакао да ће обезбедити адекватну помоћ. 

 

„Драго ми је што смо данас испунили дато обећање и за потребе Дневног боравка за децу са сметњама у развоју, обезбедили једно путничко возило у кратком року, како смо и обећали. Наставићемо да разговарамо о проблемима на локалу и да заједничким конкретним чињењем пружимо подршку установама из система социјалне заштите за бољи живот корисника, сагласно потребама ”, истакао је министар Ђорђевић. 

 

У Дневном боравку за особе са сметњама у развоју свакодневно борави двадесет четворо младих и деце, што доприноси њиховој социјализацији а породицама олакшава бригу о њима. Овакав вид подршке од значаја је и деци и њиховим породицама. Са њима раде стручњаци Центра за социјални рад, под надзором су дефектолога и других стручних лица, чиме се доприноси њиховом максималном развоју у складу са потенцијалима, што ће им омогућити лакше сналажење у окружењу.