Aa

Aa

Саопштење за јавност

Саопштење за јавност

Саопштење за јавност

Читај ми

Након објаве у појединим медијима отвореног писма  “Human Rights Watch” организације за заштиту права особа са инвалидитетом и људских права, у коме се износи низ нетачних информација у вези са епидемиолошком ситуацијом у установама социјалне заштите, с акцентом на установама у којима бораве деца и одрасле особе са инвалидитетом, истичемо да Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања поступа одговорно, транспарентно и у интересу грађана, у вези са спречавањем ширења вируса COVID-19 и заштите корисника и радника од заражавања.

 

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић истакао је да се може закључити да је реч о тендециозном низу лажи, који је објављен у жељи да се наруши углед  наше земље и у негативном контексту представи систем социјалне заштите.

 

“На сајту Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања свакодневно се објављују ажурирани подаци о броју заражених и излечених корисника и запослених у установама социјалне заштите и домовима за смештај одраслих и старих лица, као и све мере које ово Министарство и Влада Републике Србије предузимају у циљу заштите корисника”, рекао је Ђорђевић. 

 

Како је истакао министар Ђорђевић организација „Human Rights Watch“ на овај начин обмањује јавност.

 

„Ништа се не скрива, напротив, све је транспаренто са циљем да се јавност правовремено информише и на тај начин укаже колико је важна одговорност сваког појединца како би се спречило ширење вируса COVID-19, али и како би грађани знали шта радимо по том питању. Чак је и горе поменута организација добила одговоре на постављена питања, о чему постоје и докази које ћемо објавити на сајту. Такође на конференцијама за медије Кризног штаба које се одржавају сваког дана објављују се подаци и одговара на питања“, објаснио је Ђорђевић. 

 

Министар је рекао да ресор којим руководи активно ради на унапређењу положаја особа са инвалидитетом, као и да има добру сарадњу са Националном организацијом особа са инвалидитетом.