Април 2017

Министар Вулин: Потврђено раније повећање плата и пензија

И овог месеца је суфицит уместо дефицита, више се уштедело и више зарадило него што се потрошило, рекао је Вулин новинарима на Гочу.

"И то, иако нам је цео свет рекао да можемо да трошимо. Али не, ми смо уштедели и сви су били задовољни тиме да имамо и дугове, али смо показали да можемо и без дугова", рекао је министар.

Државни секретар Владимир Илић запосленима у социјалној заштити честитао Међународни празник рада

Приликом обележавања Међународног празника рада државни секретар Владимир Илић подсетио је да у систему социјалне заштите ради око 14 000 људи који брину о 700 000 корисника. За њих често не постоје празници јер бринући о потребама најугроженијих њима је свеједно да ли је радни или нерадни дан.

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Александар Вулин, честита запосленима у Србији 1. мај Међународни празник радa

У Србији је 2012. године стопа незапослености била 23,8 одсто а данас је 13 одсто. Резултати за понос, али никако довољни и никако разлог за престанак борбе за већу запосленост и обрачун са сивом економијом као и обезбеђивање предвидљивих услова пословања и растерећивање послодаваца од непотребних процедура.

Обележен Дан безбедности и здравља на раду


Међународна организација рада обележава овај дан организовањем кампања за подизање свести, која фокусира пажњу међународне јавности на проблеме у овој области и промоцију безбедности и здравља на раду.

Министар Вулин одао пошту Гаврилу Принципу у бившем логору у Терезину


Министар је у бившем концентрационом логору Терезину у Чешкој, у коме је Гаврило Принцип провео своје последње дане, положио венац и одао пошту испред Принципове спомен-плоче. Вулин је истакао да људе попут њега Србија и Срби не смеју никада да забораве.

Министар Вулин на међугенерацијском дружењу у Клубу Стари град 1


Пензионери и млади радиће на осликавању и улепшавању летње баште Клуба Стари град 1 – поред цртања графита на фасади Клуба, бавиће се и радом на мозаику, фарбањем и садњом цвећа. Догађај ће употпунити музичари сениори, а у исто време биће организована и кулинарска радионица.