Aa

Aa

Државни секретар Владимир Илић запосленима у социјалној заштити честитао Међународни празник рада

Државни секретар Владимир Илић запосленима у социјалној заштити честитао Међународни празник рада

Читај ми

Државни секретар у Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Владимир Илић, Међународни празник рада 1. мај, провео је са члановима синдиката запослених у социјалној заштити Републике Србије, честитајући том приликом празник рада свим запосленим радницима у социјалној заштити и свим другим радницима који живе од свог рада.

Приликом обележавања Међународног празника рада државни секретар Владимир Илић подсетио је да у систему социјалне заштите ради око 14 000 људи који брину о 700 000 корисника. За њих често не постоје празници јер бринући о потребама најугроженијих њима је свеједно да ли је радни или нерадни дан.

"Овај празник добра је прилика да се подсетимо да смо са синдикатом запослених у социјалној заштити на истој страни, на страни радника који се баве најхуманијим послом у Србији", поручио је државни секретар Илић. Он је додао да су запослени у систему социјалне заштите вредни и одговорни људи чији се положај захваљујући Влади Републике Србије и ресорном Министарству поправља и изједначава са осталим запосленим радницима у државној управи.

"Заједно са значајним процесом реформе социјалне заштите ресорно Министарство наставиће да ради на побољшању материјалног положаја и услова рада својих запослених", поручио је државни секретар.