Aa

Aa

Јануар 2017

Информација о расписивању I Јавног позива за доделу средстава за побољшање услова рада у предузећима за професионалну рехабилитацију и запошљавање особа са инвалидитетом у 2017. години


Средства по овом јавном позиву обезбеђена су у укупном износу од 140.000.000,00 динара, додељују се предузећима за професионалну рехабилитацију и запошљавање особа са инвалидитетом за репроматеријал и представљају додатну подршку пословању на тржишту.

Извештај Инспектората за рад за 2016. годину

Приоритетно деловање Инспектората за рад било је усмерено на смањење броја повреда на раду и професионалних обољења, као и на сузбијање рада ''на црно'', и то како вршењем инспекцијских надзора по службеној дужности (редовни, контролни, надзори поводом повреда на раду) и по захтевима странака, тако и превентивним деловањем.

Одржан Округли сто о борби против трговине људима, илегалним миграцијама и спречавању и сузбијању насиља над женама


У Србији је поднето око две хиљаде кривичних пријава против кријумчара људи, што показује јасну одлучност наше земље у борби против трговине људима, рекао је Иванишевић и подвукао да је за такву борбу потребна сарадња и размена података свих надлежних актера.

Министар Вулин потисује уговоре са републичким и покрајинским савезима ОСИ


Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања подржало је по овом конкурсу 33 пројекта у укупном износу од око 225 милиона динара. Издвојена средства ће омогућити рад и деловање 22 републичка и 11 покрајинских савеза, односно спровођење програмских активности 517 локалних удружења, чланицa ових савеза.

Обележена 100-годишњица Топличког устанка

Церемонији обележавања стогодишњице Топличког устанка присуствовао је државни секретар Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Драган Поповић, који је претходно положио венац на споменик јунацима Топличког устанка.

Поповић је подвукао да српски народ никад није освајао туђе, већ је увек бранио своје.

У Палати Србија Округли сто о борби против трговине људима, илегалним миграцијама и спречавању и сузбијању насиља над женама


На скупу ће бити речи о предлозима регионалних политика за илегалне миграције, о борби против трговине људима, као и о препорукама за будуће националне стратегије за спречавање и сузбијање насиља над женама у породици и партнерским односима и стратегије за спречавање трговине људима.

У Београду конференција ,,На пола пута − прихват и повратак малолетних миграната без пратње“


Конференцију организује Група 484, уз подршку амбасаде Краљевине Холандије, са циљем да се свим заинтересованим актерима омогући дискусија о два аспекта заштите малолетних миграната без пратње у Србији и Македонији.