Aa

Aa

Децембар 2016

Државни секретар Ненад Иванишевић на свечаности поводом Нове године у Дому ,, Дудова шума“ у Суботици


Свечаности ће присуствовати и члан Градског већа за област социјалне заштите, Илија Ђукановић и народни посланик Милимир Вујадиновић.
Дом ,, Дудова шума“ налази се у оквиру Геронтолошког центра у Суботици и у њему борави 265 корисника.

Од наредне године, дуплира се број инспектора

“Да вас одмах обрадујем-дуплираћемо број инспектора наредне године. Чешће ће вам долазити и мислим да је то добро, јер ће помоћи. Ви добро знате да је највећа помоћ за вас да држава успостави јединствен систем који се примењује на све. Највећа помоћ за вас, који држите домове за старе, јесте да нема илегалних домова за старе”, нагласио је министар.

Стигао новац из ЕУ као помоћ у мигрантској кризи

"Захваљујући фонду Мадад из Брисела, Србија ће постати корисник 7,3 милиона евра, који су управо потребни да помогну решавању такозваних оперативних трошкова, односно да Србија не троши буџетска средства, што нисмо радили ни до сада", нагласио је Иванишевић.

Државни секретар Драган Тодоровић уручује кључеве аутомобила Центру за социјални рад у Пожаревцу


Примопредаји кључева ће, поред руководства Центра, присуствовати и градоначелник Пожаревца Бане Спасовић и чланови Градског већа, након чега ће уследити обилазак Одељења за услуге и просторија за дневни боравак.

Министар Вулин поделио пакетиће деци оболелој од малигних болести

Том приликом, министар је рекао да је храброст те деце и људи импресивна и да је заиста за сваку похвалу, а да ниједан систем сам по себи није у стању да задовољи сваку потребу и да је управо из тог разлога данас са њима, да види где може да се помогне.