Aa

Aa

Новембар 2016

Министар Вулин на испраћају Кастра у Хавани

Вулин је Танјугу рекао да је кубански државни врх захвалио на солидарности и пријатељству које Србија показује према народу Кубе, а посебно је захвалио за изразе саучешћа председника Владе Александра Вучића и председника Србије Томислава Николића.

На улицама Хаване могу се видети многобројне пароле и заставе на пола копља.

У Палати Србија стручни скуп о безбедности и здрављу на раду


Главна тема скупа биће законодавни оквир ове области – Закон о осигурању од повреда на раду и професионалних обољења, Закон о безбедности и здрављу на раду, Правилник о превентивним мерама за безбедан и здрав рад при излагању хемијским материјама, Правилник о садржини безбедносног листа, Правилник о личној заштитној опреми, Правилник о безбедности и здрављу на раду и др.

Државни секретар Ненад Иванишевић потписује протокол о сарадњи са Мађарском добротворном службом Малтешког реда


Протокол о сарадњи подразумеваће хуманитарне активности у вези са збрињавањем миграната и избеглица на територији целе земље, посебно дуж мађарско-српске границе.
Акредитације за медије треба послати најкасније до четвртка, 1. децембра, до 12:00 часова, на адресу press@minrzs.gov.rs.

Обележена 75. годишњица битке на Кадињачи


Венце су положили и представници Министарства одбране и Војске Србије, градоначелник Ужица, представници СУБНОР-а Србије, као и представници удружења за неговање традиција ослободилачких ратова Србије и грађани.

Помоћник министра за рад Владимир Пешић на конференцији о развоју сервиса подршке за децу са сметњама у развоју и инвалидитетом

Конференцију, која се одржава у оквиру пројекта „Заштита деце од насиља и промоција социјалне инклузије деце са сметњама у развоју/инвалидитетом у земљама Западног Балкана и Турске“, организује Национална организација особа са инвалидитетом Србије (НООИС) у сарадњи са European Disability Forum-ом (ЕДФ) и УНИЦЕФ-ом, а под покровитељством Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална пит

Министар Вулин се уписао у књигу жалости поводом смрти Фидела Кастра

"Слободни народи су изгубили вођу, свет је изгубио морални интегритет без премца. Србија је изгубила искреног пријатеља, али сан о слободи неће престати да се живи и сања. Борба није престала до коначне победе, команданте", уписао је Вулин и књизи.

Бивши кубански председник преминуо је пре два дана у 90. години, после вишегодишње болести.