Aa

Aa

У ,,Делта ситију“ отворен божићни базар рукотворина жена избеглица

У ,,Делта ситију“ отворен божићни базар рукотворина жена избеглица

Читај ми

Државни секретар у Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, др Ненад Иванишевић, присуствовао је данас отварању хуманитарног божићнoг базара рукотворина жена избеглица, који се одржава под покровитељством Фондације Њ. К. В принцезе Катарине.


Иванишевић је на отварању навео да је и сам био избеглица, те да је иницијатива принцезе Катарине значајна за интеграцију оних који су морали да напусте своје домове и створе нови живот. Он је рекао да је поносан што је порука базара и оног што ради ресорно министарство идентична, а то је да су, како је навео, у Србији сви људи који желе да је поштују и воле добродошли.
Отварајући базар принцеза Катарина је истакла да ће сав приход од продаје ићи женама које су израдиле рукотворине да би издржавале своје породице. Она је позвала све да посете тржни центар ,,Делта сити“ и да купе њихове радове.
Председница Народне скупштинe, Маја Гојковић, поручила је да је лепо бити део манифестације која позива на хуманост. Она је такође позвала све Београђане да купe радове жена које ,,имају предиван дар да представе Србију на најлепши могући начин својим умећем“.
Божићни базар осмишљен је да помогне расељеним, избеглим и социјално угроженим особама које своје породице издржавају продајом тих рукотворина. На празничном базару своје радове изложила су и деца са посебним потребама.