Државни секретар Драган Тодоровић у Димитровграду

Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања - слика вести

Државни секретар Драган Тодоровић у Димитровграду

Читај ми

У четвртак, 1. децембра 2016. године, у 13:00 сати, Регионални центар граничне полиције према Републици Бугарској у Димитровграду (Градина бб), обићиће потпредседник Владе и министар унутрашњих послова, Небојша Стефановић, државни секретар у Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Драган Тодоровић, шеф Делегације Европске уније у Републици Србији, Мајкл Девенпорт, и шеф Мисије Међународне организације за миграције у Србији (ИОМ), Лидија Марковић.


Након тога, у 14:15 часова потпредседник Владе и министар унутрашњих послова Стефановић, шеф Делегације ЕУ Девенпорт, државни секретар Тодоровић, помоћник комесара за избеглице и миграције, Иван Гергинов, и директор организације Arbeiter-Samariter-Bund Deutschland e.V (АSB) у Србији, Гордан Велев, посетиће привремени Прихватно-транзитни центар за мигранте у Димитровграду (Софијска бб), чију изградњу и опремање је финансирала Европска унија, а кофинансирала Влада СР Немачке. Радове је спровела организација Arbeiter-Samariter-Bund Deutschland e.V.
За изградњу и опремање центра површине 510 м² издвојено је 300.000 евра. Центар има три спаваонице, простор за регистрацију и административне послове, медицински блок са собом за изолацију, трпезарију и санитарне блокове.