У Палати Србија стручни скуп о безбедности и здрављу на раду

Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања - слика вести

У Палати Србија стручни скуп о безбедности и здрављу на раду

Читај ми

У четвртак, 1. децембра 2016. године, у 10:30 сати, у Палати Србија, сала 368, III спрат, Источни улаз (Булевар Михајла Пупина, бр 2), биће одржан стручни скуп из области безбедности и здравља на раду, који организује Инспекторат за рад Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања. На скупу ће говорити директор Инспектората за рад, Бојан Јоцић, представник Међународне организације рада, Јован Протић, директорка Управе за безбедност и здравље на раду, Вера Божић Трефалт, као и представници Министарства пољопривреде и заштите животне средине и Министарства привреде.


Главна тема скупа биће законодавни оквир ове области – Закон о осигурању од повреда на раду и професионалних обољења, Закон о безбедности и здрављу на раду, Правилник о превентивним мерама за безбедан и здрав рад при излагању хемијским материјама, Правилник о садржини безбедносног листа, Правилник о личној заштитној опреми, Правилник о безбедности и здрављу на раду и др.
Један од повода за организовање стручног скупа је и већи број смртних повреда на раду које су се дешавале током 2016. године.
Изјаве за медије биће пре почетка догађаја, у 10:15 часова.
Акредитације за медије треба послати најкасније до четвртка, 1. децембра, до 09:30 часова, на адресу press@minrzs.gov.rs.