Јул 2016

Отказана регата за особе са инвалидитетом

"Свима нам је жао што се овај пут особе са инвалидитетом нису спустиле чамцима низ Дрину, али ми је драго што су се људи дружили", рекао је министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Александар Вулин који је и поред тога што је регата отказана дошао у етно село Врхпоље, где је разговарао са особама са инвалидитетом.

Министар Вулин отворио регату на Зворничком језеру

"Ово је прилика да се људи упознају и да се друже. Овде имате људе из читаве Србије, људе који никада нису били на Дрини и нису имали прилику да виде у како драгоценој земљи живе", рекао је Вулин новинарима у месту Велика Река, одакле је регата стартовала.

Обележен Међународни Дан борбе против трговине људима

"Трговина људима није само трговина нечијим знањем, није само трговина нечијим радом, трговина људима је трговина нечијим достојанством, нечијом суштином као људским бићем. Нажалост и наше друштво је и те како погођено и отворено за разне облике трговине људима. Прошле године ми смо идентификовали 40 жртава трговине људима, од којих су 24 били деца.

Министар Вулин на Зворничком језеру и на Mеђународној дринској регати за особе са инвалидитетом


Генерални покровитељ манифестације је Скупштина општине Мали Зворник.
Изјаве за медије биће пре почеткa регате.
Министар Вулин, ће након тога, у 11:00 сати, у етно селу Врхпоље поред Љубовије, учествовати у спусту који се одржава у оквиру Међународне дринске регате за особе са инвалидитетом.

Министар Вулин обишао војно-полицијске снаге на граници са Бугарском

"Ево и ове ноћи, као и сваке друге ноћи, припадници војске и полиције су ту, да наш свакодневни живот протиче уз најмање могуће узнемирење и да у мигрантској кризи, која потреса читаву Европу, Србија сачува своју стабилност", истакао је Вулин том приликом.