Aa

Aa

Министар Вулин обишао војно-полицијске снаге на граници са Бугарском

Министар Вулин обишао војно-полицијске снаге на граници са Бугарском

Читај ми

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Александар Вулин обишао је током ноћи припаднике здружених војно-полицијских снага на граници са Бугарском и поручио да те снаге на најбољи могући начин чувају државну границу и да грађани Србије могу да буду мирни и сигурни.

"Ево и ове ноћи, као и сваке друге ноћи, припадници војске и полиције су ту, да наш свакодневни живот протиче уз најмање могуће узнемирење и да у мигрантској кризи, која потреса читаву Европу, Србија сачува своју стабилност", истакао је Вулин том приликом.

Како каже, Србија не може да утиче на велике и далеке светске догађаје, али може да чува своју границу, територију и људе, што здружене војно-полицијске снаге, делујући у складу са наређењима председника Владе Србије Александра Вучића, Министарства одбране и Министарства унутрашњих послова, раде на најбољи могући начин.

Истакао је и да је све је већи број миграната који се скупљају на грчким острвима, те да Србија на то куда ће се и како мигранти кретати не може да утиче, али може да чува своју земљу и границу.

"Притисак на нашој граници није мали, он не попушта, али ови људи су овде да обезбеде да свако кретање на нашим просторима буде контролисано и у складу са законом", истакао је Вулин.

Поновио је да ће свако ко затражи азил на легалан и по закону прихватљив начин добити ту могућност, али да они који мисле да се по Србији може кретати без икакве контроле, да је Србија небрањена територија, где не важе закони, морају да знају да здружене војно-полицијске снаге и на овом простору гарантују поштовање закона, безбедност, стабилност читавој Србији, али и сигурност за свако људско биће.

Мешовити тимови ВС и МУП-а Србије формирани су, на предлог Владе Србије и уз сагласност председника државе, 19. јула, а већ 22. јула су распоређене на граници са Бугарском и Македонијом, и од тада је смањен број покушаја преласка илегалних миграната.