Министар Вулин на Зворничком језеру и на Mеђународној дринској регати за особе са инвалидитетом

Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања - слика вести

Министар Вулин на Зворничком језеру и на Mеђународној дринској регати за особе са инвалидитетом

Читај ми

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Александар Вулин, учествоваће у недељу, 31. јула 2016. године, у 10:00 сати, на регати на Зворничком језеру, која се одржава у оквиру манифестације Дани спортско-рекреативног и културног туризма „Дрина је смисао живота“. Старт регате је на Великој реци, 22 километра од Малог Зворника (према Љубовији).


Генерални покровитељ манифестације је Скупштина општине Мали Зворник.
Изјаве за медије биће пре почеткa регате.
Министар Вулин, ће након тога, у 11:00 сати, у етно селу Врхпоље поред Љубовије, учествовати у спусту који се одржава у оквиру Међународне дринске регате за особе са инвалидитетом.
Овогодишња прекогранична Дринска регата за особе са инвалидитетом окупиће око 150 учесника из Србије, Републике Српске, Хрватске, Македоније, Босне и Херцеговине, Шведске и Грчке, који ће се чамцима спустити од етно села Врхпоље до Рајске плаже на левој обали Дрине у општини Братунац (Република Српска). Циљ манифестације је афирмација равноправности и толеранције међу људима и стварање могућности да и особе са инвалидитетом на квалитетан начин проводе време у природи.
Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања је ове године на Сталном отвореном конкурсу за унапређење положаја особа са инвалидитетом у Републици Србији са 300.000 динара подржало пројекат Mеђународна дринска регата за особе са инвалидитетом „Дрина нас спаја“.
Организатор регате је Спортско-рекреативно удружење особа са инвалидитетом „Све је могуће“, у сарадњи са Српским спасилачким тимом и општинама Љубовија и Братунац.
Изјаве за медије биће пре почетка спуста.