Aa

Aa

Отказана регата за особе са инвалидитетом

Отказана регата за особе са инвалидитетом

Читај ми

ВРХПОЉЕ/ЉУБОВИЈА - Међународна Дринска регата за особе са инвалидитетом која је данас требало да стратује од места Врхпоље поред Љубовије отказана је због ниског водостаја реке Дрине.

"Свима нам је жао што се овај пут особе са инвалидитетом нису спустиле чамцима низ Дрину, али ми је драго што су се људи дружили", рекао је министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Александар Вулин који је и поред тога што је регата отказана дошао у етно село Врхпоље, где је разговарао са особама са инвалидитетом.

Дрина мора да припада свакоме од нас, и особама са инвалидитетом, рекао је Вулин и додао да су те особе данас показале да су они важан део нашег друштва, а не нечији терет и оптерећење заједнице. Он је поновио да му је жао што регата није успела и додао да је сигуран да ће следећи пут бити боље.

Председница спортско-рекреативног удружења особа са инвалидитетом "Све је могуће" Милада Лазић је захвалила министру Вулину који је и поред тога што је регата отказана дошао. "То нам је дало снагу и охрабрило нас", рекла је она и поручила да је важно да поштујемо и разумемо једни друге, јер само тако можемо све.