Мај 2016

Отворен "Босифест 2016" под слоганом "Снага креативности"

"Као што видите, они имају храбрости да се са њима носе и још да стварају", рекао је Вулин на отварању фестивала који се одржава под слоганом "Снага креативности".

Он је истакао да особе са инвалидитетом имају право да користе овај свет као и било ко други.

Државни секретар Ненад Иванишевић у Врњачкој Бањи на Међународној научној конференцији ,,Туризам у функцији развоја Републике Србије“


На скупу ће се разматрати различити аспекти доприноса туристичке индустрије, која је у савременом друштву постала једна од најзначајнијих, и њен утицај на економски, политички, демографски и социјални развој земаља. Посебан акценат биће на подстицању спа туризма као једног од битних туристичких ресурса наше земље.

 

Министар Вулин у Новом Саду на такмичењу стрелаца у Лиги особа са инвалидитетом


Лига особа са инвалидитетом Србије стандардном ваздушном пушком и ваздушним пиштољем, који се користе у међународном програму, има осам кола, а на сутрашњем такмичењу ће учествовати 25 стрелаца са инвалидитетом. Поред њих, такмичиће се и пет параолимпијаца који су већ изборили учешће на Параолимпијским играма у септембру ове године у Рију.

Интерес државе укрупњавање синдиката

"То нису све синдикати, него синдикалне организације које имају једног председника, печат, потпис и жиро рачун. Наравно нису сви репрезентативни, нити је толика већина синдиката функционална. Они суштински не постоје", рекао је Вулин на Првом конгресу Конфедерације слободних синдиката.

Државни секретар Ненад Иванишевић потписује Меморандум о сарадњи са Европским центром за социјалну политику и истраживања


Узајамна сарадња потписника одвијаће се у обласи социјалне заштите и запошљавања кроз упоредна истраживања, међусобне трансфере знања, узајамну помоћ и саветовање, као и кроз заједничка аплицирања за добијање и спровођење пројеката.
Европски центар, основан 1974. године у Бечу, је међувладина организација која се бави свим аспектима политике социјалне заштите и истраживањима.

Министар Вулин отвара седми БОСИФЕСТ


На овогодишњем БОСИФЕСТ-у биће приказана 34 играна, документарна и анимирана филма која се баве животом особа са инвалидитетом или су њихови аутори особе са инвалидитетом. Пратећи програм фестивала чине креативне радионице, округли столови и музички перформанси.