Aa

Aa

Државни секретар Ненад Иванишевић отворио манифестацију ,,Различити, а исти 2016“ у Суботици

Државни секретар Ненад Иванишевић отворио манифестацију ,,Различити, а исти 2016“ у Суботици

Читај ми

Државни секретар у Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања др Ненад Иванишевић, отвориo је данас у Суботици дванаесту по реду манифестацију ,,Различити, а исти“.


Иванишевић је на отварању рекао да је Србија хумана земља, Војводина хумана покрајина, а Суботица хуман град, што показује свакодневна брига и помоћ онима којима је потребна. Државни секретар је истакао да је веома важно разним креативним активностима подстицати осетљиве друштвене групе да би се оне осећале корисним и социјално укљученим, и похвалио одржану манифестацију као један од позитивних примера такве праксе.
Ове године домаћин свечаности био је Дом за децу ,,Колевка“, а у програму су учествовали и ђаци Школског центра са Домом ученика ,,Доситеј Обрадовић“, ОИСШ „Жарко Зрењанин“, као и корисници Геронтолошког центра.
У оквиру манифестације одржане су креативне радионице, али и продајна изложба радова корисника и ученика. Приход од изложбе биће искоришћен за побољшање услова рехабилитације особа које припадају осетљивим друштвеним групама.