Aa

Aa

Октобар 2015

Србији 2,3 милиона евра бесповратне помоћи за мигранте

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Александар Вулин рекао је на конференцији за новинаре да очекује да ће од тог новца бити завршени прихватни центри у Адашевцима и Шиду и још један прихватни центар, који буде најпотребнији.

Апис се враћа кући

Он је, учествујући на округлом столу "Хероји или отпадници - Апис и другови", рекао да му је велико задовољство што је та процедура покренута, те да је сигуран да ће све бити врло брзо завршено.

Трибина „Верске заједнице и држава у социјалној заштити“ на штанду Министарства за рад


На трибини, на којој ће се разговарати о стандардизацији сервиса подршке социјално угроженим категоријама становништва, учествоваће представници „Човекољубља“ – добротворне фондације Српске православне цркве, Савеза јеврејских заједница, Домског одељења при манастиру Св. Петка у Извору, Caritas-а, манастира Ковиљ и Исламске заједнице у Србији.

Честитка министра Вулина параолимпијцима


Ако мислимо да су подвизи врхунских спортиста пуни инспиративних прича, шта треба рећи за параолимпијце који су морали све то да постигну упркос ограничењима и тешкоћама.

Министар Вулин на Округлом столу „Хероји или отпадници – Апис и другови“


Поред министра Вулина, у раду Округлог стола учествоваће генерал Александар Васиљевић, новинар Милорад Вучелић, историчари др Милош Ковић и др Александар Животић, издавач Зоран Колунџија и писац Мирослав Тохољ.

Mинистарка Јоксимовић и mинистар Вулин потписују Споразум о бесповратној помоћи између Републике Србије и Банке за развој СЕ


На основу Споразума Србији се одобрава бесповратна помоћ у износу од 2,3 милиона евра који ће бити усмерени на задовољавање најхитнијих потреба миграната у прихватним центрима и обезбеђивање најнеопходније подршке у виду хране, медицинских средстава, људства и опреме.