Mинистарка Јоксимовић и mинистар Вулин потписују Споразум о бесповратној помоћи између Републике Србије и Банке за развој СЕ

Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања - слика вести

Mинистарка Јоксимовић и mинистар Вулин потписују Споразум о бесповратној помоћи између Републике Србије и Банке за развој СЕ

Читај ми

Министарка задужена за европске интеграције и национални ИПА координатор, Јадранка Јоксимовић, и министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Александар Вулин, потписаће у петак, 30. октобра 2015. године, у 16:30 сати, у Прес сали у згради Владе (Немањина, бр. 11), у име Владе Републике Србије, Споразум о бесповратној помоћи између Републике Србије и Банке за развој Савета Европе, под називом Систем сталне испоруке помоћи мигрантској популацији у Србији. У име Банке за развој Савета Европе Споразум ће потписати заменик генералног директора, Стефан Селен.


На основу Споразума Србији се одобрава бесповратна помоћ у износу од 2,3 милиона евра који ће бити усмерени на задовољавање најхитнијих потреба миграната у прихватним центрима и обезбеђивање најнеопходније подршке у виду хране, медицинских средстава, људства и опреме.
Од почетка ове године кроз Србију је прошло више од 316.000 миграната који углавном долазе из правца Грчке и Македоније и скоро сви су у транзиту. Република Србија је уложила велике напоре како би мигранти који пролазе кроз нашу територију били регистровани и како би им био пружен смештај, храна и вода и неопходна медицинска помоћ.