Aa

Aa

Август 2015

Поштовати прописе о раду на врућинама


Послодавци су у обавези да примењују Закон о безбедности и здрављу на раду и подзаконске прописе, односно да обезбеде рад на радном месту и у радној околини у којима су спроведене све мере безбедности и здравља на раду.

Министар Вулин отвара стручни скуп у Новом Бечеју


Организатори конференције су Дом „Свети Василије Острошки – Чудотворац“, Дом старих „Грабовац“ из Рисна (Црна Гора), Социјално-геријатријски центар из Бања Луке и Дом Данице Вогринец из Марибора (Република Словенија), а основни циљ скупа је размена знања и искустава о узроцима, симптомима и превенцији синдрома сагоревања на послу.

Помагати угроженим групама у целој Србији

Објекат "Становање уз подршку" подигунут је захваљујући Делегацији ЕУ, која је донацијом помогла реновирање зграде, а министар Вулин је тим поводом оценио да свака локална самоуправа у Србији има потребу за таквим објектом.

Повећана контрола, али мало инспектора

"Ја нисам задовољан бројем инспектора, потребан нам је значајно већи број инспектора, али сам задовољан бројем надзора. Никада у историји није био оволики број редовних и ванредних контрола. У односу на године пре нас повећали смо неколико стотина пута и ми смо прво министарство које је пронашло па забранило рад илегалних домова за старе", казао је Вулин.

Министар Вулин са децом са КиМ у Суботици

Министар, који је малишанима са КиМ уручио школски прибор, изразио је наду да ће формирање Заједнице српских општина помоћи да се повећа безбедност за Србе на КиМ, а самим тим и за све Србе који буду пожелели да посете своје Косово.