Aa

Aa

Август 2015

Министар Вулин са децом са КиМ у Суботици

Министар, који је малишанима са КиМ уручио школски прибор, изразио је наду да ће формирање Заједнице српских општина помоћи да се повећа безбедност за Србе на КиМ, а самим тим и за све Србе који буду пожелели да посете своје Косово.

У наредних месец и по прихватни центар за мигранте

Он је приликом посете напуштеној Циглани у Суботици, где се окупљају избеглице из ратом захваћених подручја, рекао да ће тај центар бити привременог карактера и поновио да Србија не прави трајне смештајне капацитете за мигранте.

Министар Вулин у Суботици


Министар Вулин ће, у сарадњи са градском управом Суботице, размотрити могућност проналажења адекватне локације, на којој би услови за прихват миграната били бољи и хуманији.

Србији потребна помоћ за збрињавање избеглица


У Влади кажу да 15.000 евра или осам евра по особи Србија сваког дана издваја да би збринула избеглице које пролазе кроз нашу земљу. Тим новцем обезбеђује им се основни једнодневни смештај. У то не улазе трошкови за додатно ангажовање полиције, лекара, комуналаца, активиста, трошкови превоза, техничка средства.

210. годишњица од оснивања Правитељствујушчег совјета српског

Венце су такође положили председница Општине Барајево као и бројна удружења и грађани опредељени за неговање традиција ослободилачких ратова Србије. После церемоније полагања венаца био је одржан пригодан културно уметнички програм.

Организатор свечаности је Одбор Владе за неговање традиција ослободилачких ратова Србије.

Министар Вулин се састао са делегацијом ММФ-а


На састанку се разговорало о резултатима постигнутим у периоду од последње посете ММФ-а и о имплементацији преузетих обавеза, са посебним освртом на активне мере политике запошљавања, мере предвиђене за решавање проблема вишкова запослених, социјално предузетништво (закон ускоро у скупштинској процедури), пензијски систем и систем социјалне заштите.