Септембар 2014

Од Владе Јапана 110.000 евра за обнову Домова за старе у Обреновцу и Крупњу

Уговоре о донацијама, укупне вредности 110.000 евра, потписаће амбасадор Јапана њ.е. Масафуми Куроки са директорима ГЦ Обреновац, Зораном Суботићем и Домског одељења за старе и пензионере у Крупњу, Љиљаном Којић.

Овог месеца резултати контроле инвалидских пензија

Вулин је истакао да тај посао није рађен од краја осамдесетих година и да ће контрола бити обављена до последњег случаја.

"Ја бих волео када би могли да кажемо да су 320.000 инвалидских пензионера стварно инвалидски пензионери, али као што је познато неке инвалидсе пензије су већ одузете", рекао је министар.

Министар Вулин: Нико не сме да остане на улици

Гостујући у Дневнику РТС-а, министар Вулин је рекао да је Светска банка веома задовољна оним што је Влада урадила током досадашњег мандата.

"То се види по кретању каматних стопа, не поскупљују кредити. Они имају поверења у нашу економију", истакао је Вулин.

Министар Вулин поводом Међународног дана старих у посети Народној кухињи и Клиници за стоматологију у Нишу

Министар Вулин ће у 11.10 часова Клиници за стоматологију у Нишу (Булевар Др Зорана Ђинђића 52), уручити операциони сто у вредности од 20.000 евра, донацију приватног предузећа Yumis и најавити акцију Клинике која је на његову иницијативу а поводом Међународног дана старих одлучила да свим лицима старијим од 65 година у периоду од 1. до 31.

Министар Вулин се састао са делегацијом Светске банке

На почетку разговора представници Светске банке су изразили задовољство током реформи које се спроводе у Србији као и спремност да подрже завршетак процеса реструктурирања предузећа кроз спровођење програма решавања вишкова запослених и редизајнирање посебних мера за ову категорију лица.

Чуме изгубио пензију, лажни инвалиди мораће да врате новац

ЉУБИША Буха Чуме није се ни у понедељак појавио на контролном прегледу у Републичком фонду за пензијско и инвалидско осигурање, па ће му исплата инвалидске пензије, како налажу прописи, бити обустављена. Он неће примати новац све док поново не докаже своју инвалидност.

Дечја недеља

Oве године, у складу са релевантним међународним и националним документима и позитивним прописима, Дечја недеља посвећује посебну пажњу оснаживању породице, и подстицању климе за остваривање права сваког детета да одраста у породичном окружењу.

Стога, Програм активности у 2014. години одвијаће се под мотом: