Aa

Aa

Септембар 2014

Министар Вулин: Нико не сме да остане на улици

Гостујући у Дневнику РТС-а, министар Вулин је рекао да је Светска банка веома задовољна оним што је Влада урадила током досадашњег мандата.

"То се види по кретању каматних стопа, не поскупљују кредити. Они имају поверења у нашу економију", истакао је Вулин.

Министар Вулин поводом Међународног дана старих у посети Народној кухињи и Клиници за стоматологију у Нишу

Министар Вулин ће у 11.10 часова Клиници за стоматологију у Нишу (Булевар Др Зорана Ђинђића 52), уручити операциони сто у вредности од 20.000 евра, донацију приватног предузећа Yumis и најавити акцију Клинике која је на његову иницијативу а поводом Међународног дана старих одлучила да свим лицима старијим од 65 година у периоду од 1. до 31.

Министар Вулин се састао са делегацијом Светске банке

На почетку разговора представници Светске банке су изразили задовољство током реформи које се спроводе у Србији као и спремност да подрже завршетак процеса реструктурирања предузећа кроз спровођење програма решавања вишкова запослених и редизајнирање посебних мера за ову категорију лица.

Чуме изгубио пензију, лажни инвалиди мораће да врате новац

ЉУБИША Буха Чуме није се ни у понедељак појавио на контролном прегледу у Републичком фонду за пензијско и инвалидско осигурање, па ће му исплата инвалидске пензије, како налажу прописи, бити обустављена. Он неће примати новац све док поново не докаже своју инвалидност.

Дечја недеља

Oве године, у складу са релевантним међународним и националним документима и позитивним прописима, Дечја недеља посвећује посебну пажњу оснаживању породице, и подстицању климе за остваривање права сваког детета да одраста у породичном окружењу.

Стога, Програм активности у 2014. години одвијаће се под мотом:

Обележавање 154. годишњице смрти кнеза Милоша Великог

Манифестација је обухватала верски обред, церемонију одавања државних и војних почасти, као и полагање венаца на владарев саркофаг. Венце су такође положили представници Министарства одбране и Генералштаба Војске Србије.