Aa

Aa

Министар Вулин се састао са делегацијом Светске банке

Министар Вулин се састао са делегацијом Светске банке

Читај ми

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Александар Вулин, данас се састао са делегацијом Светске банке коју су предводили Сесил Фруман, директор ГТЦДР и Тони Верхеијен, шеф канцеларије Светске банке у Београду.

На почетку разговора представници Светске банке су изразили задовољство током реформи које се спроводе у Србији као и спремност да подрже завршетак процеса реструктурирања предузећа кроз спровођење програма решавања вишкова запослених и редизајнирање посебних мера за ову категорију лица. Министар Вулин је истакао да политика Владе Србије није ново задуживање осим ако то није неопходно. Нема простора за нове кредите, али свакако желимо сарадњу са Светском банком, посебно у делу експертске подршке која нам може бити пружена, рекао је министар за рад. Стране су се сагласиле да је потребно подржати рад на изменама законодавства у области запошљавања, укључујући и социјално предузетништво. Такође, истакнуто је да посебну пажњу треба посветити редизајну програма за младе и мерама које подстичу активацију свих незапослених лица, посебно корисника социјалних давања.

Изражена је заједничка спремност да се и у наредном периоду настави сарадња министарства и Светске банке у свим областима у надлежности овог министарства, пре свега кроз експертску помоћ која би била пружена.