Aa

Aa

Август 2022

Обележавање 217. годишњице од оснивања Правитељствујушчег совјета српског

Поводом обележеавања 217. годишњице оснивања Правитељствујушчег совјета српског, државни секретар Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Мирко Јанић предводиће државну церемонију полагања венаца и одавања државних и војних почасти 27. августа 2022. године од 10 часова код споменика кнезу Сими Марковићу, у Великом Борку.

Oбележавање 108. годишњице од битке на Церу

Министарка за рад, запошљавање, борачка и социјална питања проф. др Дарија Кисић предводиће сутра, 19. августа 2022. године у 10 часова у оквиру спомен-комплекса „Церска битка“ у Текеришу код Лознице, државну церемонију обележавања 108. годишњице од битке на Церу. 

 

Oбележавање 217. годишњице од боја на Иванковцу

Државни секретар Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Антић предводиће у четвртак, 18. августа 2022. године у 10 часова, државну церемонију обележавања 217. годишњице боја на Иванковцу. Церемонија ће бити  одржана код споменика Миленку Стојковићу на локалитету „Шанчеви на Иванковцу“ код Ћуприје. 

Обележавање 81. годишњице од злочина на Теразијама

На београдском тргу Теразије код Споменика обешеним родољубима у среду, 17. августа у 10 часова биће обележена 81. годишњица од злочина над цивилима од стране окупационих снага, а државну церемонију полагања венаца и одавања почасти предводиће државни секретар у Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Миодраг Капор.

Обележавање 101. годишњице смрти краља Петра Првог Карађорђевића

Државни секретар Министарства за  рад, запошљавање, борачка и социјална питања Миодраг Капор предводиће државну церемонију обележавања 101. годишњице од смрти краља Петра Првог Карађорђевића, која ће бити одржана у уторак, 16. августа 2022. године у 11 часова, у Цркви светог Ђорђа на Опленцу код Тополе. 

 

Oбележавање 216. годишњице од боја на Мишару

Државни секретар Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Миодраг Капор предводиће државну церемонију обележавања  216. годишњице од боја на Мишару код Шапца, која ће се одржати 13. августа 2022.

Обележавањe 93. годишњице од смрти  др Рудолфа Арчибалда Рајса

Државна церемонија поводом обележавања 93. годишњице од смрти др Рудолфа Арчибалда Рајса, биће одржана 8. августа 2022. године у 11 часова код Споменика др Арчибалда Рајса у Топчидерском парку (у близини „Милошевог конака“).