Aa

Aa

Јун 2018

Потписан споразум у оквиру програма „Подршка ЕУ инклузији Рома – Оснаживање локалних заједница за инклузију Рома“

Државна секретарка др Стана Божовић Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања присуствовала је свечаном потписивању Споразума у оквиру програма ИПА 2016 ,,Подршка ЕУ инклузији Рома – Оснаживање локалних заједница за инклузију Рома'', који ће се спроводити у 10 новоизабраних општина: Лебане, Вршац, Сурдулица, Дољевац, Младеновац, Пирот, Смедеревска

OБЕЛЕЖАВАЊЕ 105. ГОДИШЊИЦЕ ОД БИТКЕ НА БРЕГАЛНИЦИ

Државни секретар Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Негован Станковић предводиће у име Владе Републике Србије церемонију полагања венаца и одавања почасти поводом обележавања 105. годишњице од Брегалничке битке која ће бити одржана 01. јула 2018.

ОБЕЛЕЖАВАЊЕ 629. ГОДИШЊИЦЕ ОД БОЈА НА КОСОВУ

Изасланик председника Републике Србије, министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић предводиће у четвртак, 28. јуна 2018. године у 11 часова државну церемонију полагања венаца и одавања почасти поводом обележаања 629. годишњице од боја на Косову, код Споменика косовским јунацима у центру Крушевца.

Министар Ђорђевић и амбасадор Мондолини у обиласку радова на реконструкцији Споменика захвалности Француској

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић и амбасадор Републике Француске у Београду Њ.Е. Фредерик Мондолони, 20. јуна 2018. године, у 11:20 часова обићи ће радове на реконструкцији Споменика захвалности Француској (Калемегдан).

Након обиласка Споменика захвалности Француској предвиђене су изјаве за медије.

 

Злоупотребе инвалидских пензија у Србији не сме бити

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић изјавио је, говорећи за ТВ Прву, да ће ревизија инвалидских пензија бити завршена ускоро те да ће Министарство убрзо имати конкретне цифре о злоупотребама инвалидских пензија.

 

Обележена 19. годишњица од завршетка Битке на Кошарама

Државни секретар Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Негован Станковић предводио је државну церемонију обележавања 19. годишњице од завршетка Битке на Кошарама код споменика Тибору Церни једном од  погинулих хероја у бици на Кошарама.

 

ОБЕЛЕЖАВАЊЕ 19. ГОДИШЊИЦЕ ОД ЗАВРШЕТКА БИТКЕ НА КОШАРАМА

Државни секретар Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Негован Станковић предводиће државну церемонију 14. јуна 2018. године у 10 часова код споменика Тибору Церни који се налази у Дебељачи (централни парк) у Општини Ковачица. Том приликом државни секретар положиће венац и одати почаст свим учесницима Битке на Кошарама и обратити се присутнима.

 

Обележeна 150. годишњица од смрти кнеза Михаила Обреновића

Државни секретар Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Негован Станковић предводио је државну церемонију поводом обележавања 150. годишњице од смрти кнеза Михаила Обреновића у Саборној цркви у Београду код саркофага кнеза Михаила.

 

Министар Ђорђевић са директорима државних и приватних домова за одрасла и стара лица

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић, у уторак, 12. јуна у 11 часова, у Палати Србија, сала Србија (Булевар Михајла Пупина 2) разговараће са директорима и оснивачима лиценцираних приватних домова за одрасла и стара лица и директорима државних домова.