Aa

Aa

Април 2017

Министар Вулин на међугенерацијском дружењу у Клубу Стари град 1


Пензионери и млади радиће на осликавању и улепшавању летње баште Клуба Стари град 1 – поред цртања графита на фасади Клуба, бавиће се и радом на мозаику, фарбањем и садњом цвећа. Догађај ће употпунити музичари сениори, а у исто време биће организована и кулинарска радионица.

ОБЕЛЕЖАВАЊЕ ГОДИШЊИЦЕ СМРТИ ГАВРИЛА ПРИНЦИПА, ГОДИШЊИЦЕ СТРАДАЊА СРБА У ЛОГОРУ ЈИНДРИХОВИЦЕ У ЧЕШКОЈ РЕПУБЛИЦИ И ГОДИШЊИЦЕ СТРАДАЊА ЦИВИЛА И ВОЈНИКА У ЛОГОРУ ВЕЛИКИ МЕЂЕР У РЕПУБЛИЦИ СЛОВАЧКОЈ


Истог дана у 10 часова, у некадашњем логору у Јиндриховицама, код спомен-костурнице из Првог светског рата у којој почива 7100 српских заробљеника, биће положени венци и одата почаст страдалим Србима.

Oбележавањe 99. годишњице смрти Гаврила Принципа


Поред државног секретара венце ће положити и представници Министарства одбране и Војске Србије, града Београда, као и представници невладиних организација опредељених за неговање традиција ослободилачких ратова Србије.

Обележавање Дана безбедности и здравља на раду


Обележавање 28. априла као Дана безбедности и здравља на раду у Републици Србији има за циљ промоцију области безбедности и здравља на раду, као и сећање на све смртно страдале на раду због повреда на раду или професионалних болести.

Државни секретар Владимир Илић отвара Фестивал међугенерацијске сарадње „Океј“


„Океј“ фестивал, који организују Дневни центри и клубови Геронтолошког центра Београд, већ стиче традицију као место сусрета младих и старијих на коме они, кроз различите креативне форме, размењују искуства старије генерације и енергију младости.

Oбележавањe 99. годишњице од смрти Гаврила Принципа


На споменик великог револуционара биће положени венци и одате државне и војне почасти. Поред државног секретара венце ће такође положити представници Министарства одбране и Војске Србије, Града Београда као и представници невладиних организација опредељених за неговање традиција ослободилачких ратова Србије.