Обележавање 88. годишњице смрти војводе Степе Степановића

Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања - слика вести

Обележавање 88. годишњице смрти војводе Степе Степановића

Читај ми

Чачак – Државни секретар Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Драган Поповић предводиће државну церемонију поводом обележавања 88. годишњице смрти војводе Степе Степановића која ће бити одржана 27. априла 2017. године са почетком у 11.00 часова на гробу војводе Степе Степановића (Градско гробље у Чачку).


Организатор комеморативне свечаности је Одбор Владе Републике Србије за неговање традиција ослободилачких ратова Србије у сарадњи са Министарством одбране, Моравичким управним округом и Градом Чачком.
На гроб прослављеног војсковође биће положени ловорови венци и одате државне и војне почасти. Поред државног секретара венце ће положити и представници Министарства одбране и Војске Србије, начелник Моравичког управног округа, градоначелник и високи званичници Града Чачка, као и представници невладиних организација опредељених за неговање традиција ослободилачких ратова Србије.

Војвода Степа Степановић (1856-1929.) био је један од најзначајнијих војних заповедника у Србији током периода ослободилачких ратова који су се одиграли између 1912. и 1918. године. Његови највећи успеси на бојном пољу биле су битке на Једрену 1912. и битка на Церу 1914. године.
Допринос војводе Степе Степановића победи Српске војске у Балканским и Првом светском рату био је немерљив. Био је носилац великог броја високих српских и страних одликовања.
Војвода Степа Степановић умро је у Чачку 27. априла 1929. године.