Фебруар 2016

Инспекција рада у контроли коцкарница и кладионица


Надзори су извршени у 543 коцкарнице, слот клуба и кладионице, а највише непријављених радника, по три, затечено је у једној кладионици у Сурдулици и кладионици у Нишу. По два непријављена радника откривена су у кладионицама у Рашкој, Лесковцу, Чоки и Бујановцу.
Инспекцијским надзором откривена је и једна нерегистрована кладионица у Прњавору.

Министар Вулин у Геронтолошком центру Кикинда


Средином прошле године покренута је заједничка акција РФ ПИО и установа социјалне заштите у оквиру које лекари Фонда прегледају кориснике у самим геронтолошким центрима. Тиме се доприноси побољшању квалитета и обима постојећих услуга у социјалној заштити старих и хронично оболелих особа, као и других особа у стању социјалне потребе.

Обележавање 99. годишњице Топличког устанка


Церемонији ће присуствовати и представници Министарства одбране и Војске Србије, начелник Топличког управног округа, председник општине Прокупље, представници удружења за неговање традиција ослободилачких ратова Србије и грађани.

Државни секретар Ненад Иванишевић на уручењу донације Владе Јапана општинама погођеним мигрантском кризом


Влада Јапана ће обезбедити 536.950 евра општинама Шид, Бујановац, Босилеград и Димитровград и домовима здравља Прешево и Трговиште као подршку унапређењу здравствене заштите и заштите животне средине. Укључујући ову донацију, укупан износ јапанске помоћи у Србији од 1999. године је преко 490 милиона евра.

Државни секретар Ненад Иванишевић отвара радионицу „У сусрет Програму реформи политике запошљавања и социјалне политике (ESRP*)“

TAIEX је посебно Одељење у оквиру Генералног директората за проширење Европске комисије које пружа подршку партнерским земљама у погледу приближавања и спровођења законодавства ЕУ.