Мај 2015

Министар Вулин на 39. Фестивалу културно-уметничког стваралаштва глувих и наглувих Србије у Зрењанину

На фестивалу ће се надметати око 30 културно-уметничких друштава глувих и наглувих из целе земље. Организатор фестивала је Савез глувих и наглувих Србије, а покровитељ Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања.

Министар Вулин присуствује уручењу стипендија ученицима и студентима из социјално угрожених породица


Стипендије, које додељује Удружење осигуравача Србије, добиће још двадесет талентованих ученика и студената који се налазе на смештају у хранитељским породицама и у установама социјалне заштите. Удружење осигуравача већ стипендира школовање шест ученика и четири студента са инвалидитетом.

За четири месеца од 80 радника „на црно” у јужном Банату пријављено 75


У протекла четири месеца Инспекција рада Јужнобанатског округа обавила је 649 инспекцијских надзора. Затечених лица на црно било је 80. За 75 лица је заснован радни однос. Донета су 134 решења у налагању мера, поднето је 65 прекршајних пријава.

Министар Вулин са регионалном директорком УНИЦЕФ-а


На састанку ће бити речи о постигнућима Србије на пољу реформе система дечије заштите, јер је стопа смештаја деце у институционалну заштиту једна од најнижих у Европи, као и о повећању капацитета услуге породични сарадник за интензивну подршку.

Министар Вулин присуствује потписивању Договора између РФ ПИО и ЗПИЗ Словеније


Међународни споразум о социјалном осигурању између Србије и Словеније се примењује од 2010. године, а Договор о електронској размени података између два фонда убрзаће размену података, смањити трошкове и олакшати остваривање права из ПИО.

Откривено 117 особа на раду „на црно”


Инспектори рада су у области радних односа поднели 23 захтева за покретање прекршајног поступка, а у области безбедности и здравља на раду 15 захтева за покретање прекршајног поступка против послодавца.
Због прекршаја за које је прописана новчана казна у фиксном износу, инспектори рада су послодавцима издали шест прекршајних налога.