Aa

Aa

Мај 2015

Министар Вулин са министарком рада и социјалног старања Црне Горе, Зорицом Ковачевић


Двоје министара ће, између осталог, разговарати о изменама Споразума о социјалном осигурању у вези са проблемом који се јавља приликом исплата војних пензија грађанима који су били цивилни или војни службеници СФРЈ.
Састанку ће присуствовати и министар здравља у Влади Црне Горе, проф. др Будимир Шегрт.

Министар Вулин на 39. Фестивалу културно-уметничког стваралаштва глувих и наглувих Србије у Зрењанину

На фестивалу ће се надметати око 30 културно-уметничких друштава глувих и наглувих из целе земље. Организатор фестивала је Савез глувих и наглувих Србије, а покровитељ Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања.

За четири месеца од 80 радника „на црно” у јужном Банату пријављено 75


У протекла четири месеца Инспекција рада Јужнобанатског округа обавила је 649 инспекцијских надзора. Затечених лица на црно било је 80. За 75 лица је заснован радни однос. Донета су 134 решења у налагању мера, поднето је 65 прекршајних пријава.

Министар Вулин присуствује уручењу стипендија ученицима и студентима из социјално угрожених породица


Стипендије, које додељује Удружење осигуравача Србије, добиће још двадесет талентованих ученика и студената који се налазе на смештају у хранитељским породицама и у установама социјалне заштите. Удружење осигуравача већ стипендира школовање шест ученика и четири студента са инвалидитетом.

Министар Вулин са регионалном директорком УНИЦЕФ-а


На састанку ће бити речи о постигнућима Србије на пољу реформе система дечије заштите, јер је стопа смештаја деце у институционалну заштиту једна од најнижих у Европи, као и о повећању капацитета услуге породични сарадник за интензивну подршку.