За четири месеца од 80 радника „на црно” у јужном Банату пријављено 75

Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања - слика вести

За четири месеца од 80 радника „на црно” у јужном Банату пријављено 75

Читај ми

Борба против сиве економије и рада на црно била је тема јучерашњег скупа у Панчеву. Представници девет јужнобанатских општина и привредних субјеката разговорали са директором Инспектората за рад, Бојаном Јоцићем и упознали се са новим прописима и мерама које се предузимају у овој области.


У протекла четири месеца Инспекција рада Јужнобанатског округа обавила је 649 инспекцијских надзора. Затечених лица на црно било је 80. За 75 лица је заснован радни однос. Донета су 134 решења у налагању мера, поднето је 65 прекршајних пријава.
Директор Инспектората за рад, Бојан Јоцић, навео је пример послодавца у Моравичком округу који је, пошто су му откривена два радника „на црно“, пријавио 111 запослених. Јоцић је истакао да законски оквир за борбу против сиве економије постоји, а напори који се улажу значајни су за читаво друштво.
Поред представника локалних самоуправа са територије јужног Баната, скупу су присусуствовали и представници привредних субјеката са ове територије, као и регионалне привредне коморе.