Aa

Aa

Август 2023

Партнерски односи Србије и Немачке

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Никола Селаковић састао се данас са државном секретарком Савезног министарства за рад и социјална питања СР Немачке Анет Краме, на којем су потврђени партнерски односи два министарства, као и две земље.

 

Селаковић у посети ОШ ,,Драган Ковачевић“

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Никола Селаковић, заједно са помоћницом министра у Сектору за заштиту особа са инвалидитетом Биљаном Барошевић, посетиће у петак, 1. септембра, у 8 часова, Основну школу ,,Драган Ковачевић“ у Београду ( Шафарикова улица бр.8)  поводом почетка школске године.

 

У установама социјалне заштите и Домовима за смештај одраслих и старих, потврђено је присуство вируса COVID – 19 код 5 корисника

У установама социјалне заштите и Домовима за смештај одраслих и старих, потврђено је присуство вируса COVID – 19 код 5 корисника.

 

Укупан број излечених корисника установа социјалне заштите износи 13049, а број излечених особа које су запослене у установама социјалне заштите износи 6382.

Обавештење о отпочињању рада на изради Акционог плана за период од 2024. до 2026. године за спровођење Стратегије запошљавања у Републици Србији за период од 2021. до 2026. године

У складу са одредбама члана 32. Закона о планском систему Републике Србије („Службени гласник РСˮ, број 30/18), Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања објављује отпочињање рада на изради Акционог плана за период од 2024. до 2026. године за спровођење Стратегије запошљавања у Републици Србији за период од 2021. до 2026. године.

Наставља се рад на изради Закона о несталим лицима

„Питање несталих лица јесте цивилизацијско питање и постоји апсолутна политичка воља да се ово питање реши“, истакао је данас министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Никола Селаковић на конференији за новинаре поводом Међународног дана несталих лица, а коју је организовала Координација српских удружења породица несталих, убијених и по

У установама социјалне заштите и Домовима за смештај одраслих и старих, потврђено је присуство вируса COVID – 19 код 13 корисника

У установама социјалне заштите и Домовима за смештај одраслих и старих, потврђено је присуство вируса COVID – 19 код 13 корисника.

 

Укупан број излечених корисника установа социјалне заштите износи 13041, а број излечених особа које су запослене у установама социјалне заштите износи 6382.

Међународни дан несталих лица

Поводом Међународног дана несталих лица, Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања указује да се у бази података активних случајева особа несталих у сукобима на простору бивше Југославије налази 11.364 случајева несталих лица.

 

У установама социјалне заштите и Домовима за смештај одраслих и старих, потврђено је присуство вируса COVID – 19 код 10 корисника

У установама социјалне заштите и Домовима за смештај одраслих и старих, потврђено је присуство вируса COVID – 19 код 10 корисника.

 

Укупан број излечених корисника установа социјалне заштите износи 13041, а број излечених особа које су запослене у установама социјалне заштите износи 6382.

Селаковић на конференцији за медије поводом Међународног дана несталих лица

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Никола Селаковић учествоваће у среду, 30. августа, у 12 часова, на конференцији за медије поводом Међународног дана несталих лица која ће бити одржана у Београду, у Прес центру УНС (Кнез Михаилова 6/III). 

 

Министар Селаковић отворио манифестацију ,,Дан борбе против беле куге“

,,У колевци се добија свака наша национална битка, ако је не добијемо колевкама, џаба нам свака друга победа", истакао је министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Никола Селаковић приликом отварања манифестације ,,Дан борбе против беле куге", која је 11. пут одржана, ове године у Смољинцу.