Aa

Aa

Јун 2023

OБЕЛЕЖАВАЊЕ 81. ГОДИШЊИЦЕ БИТКЕ НА КОЗАРИ

Централна церемонија заједничког обележавања 81. годишњицe Битке на Козари,  Владе Републике Србије и Владе Републике Српске, биће одржана 02. јула 2023. године у 11 часова у Националном парку  „Мраковица“ код Централног спомен-обележја,у Приједору, Козара, Република Српска.

СПОМЕН КОСТУРНИЦА СЕЛО ЦЕРА

Поводом обележавања 110. годишњице Брегалничке битке, делегација Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања - државни секретар Зоран Антић, в.д. помоћника министра Татјана Миленковић и Кристина Лукић положили су венац и одали почаст у спомен костурници изграђеној у селу Цера, у Републици Северној Македонији.

 

Министар Селаковић - Неоходна сарадња две државе у циљу очувања војних и ратних меморијала

„Наша молба, уз захвалност према Oпштини Штип што нам омогућава да се данас овде окупимо и организујемо  прославу и комеморацију, јесте да у времену које долази, заједно кроз разговоре између две Владе, између два Министарства, уредимо и област очувања и одржавања војних и ратних меморијала на територији наше две братске државе“, изјавио је министар з

Селаковић: Видовдан је дан када се сећамо свих оних који су своје животе положили на олтар Отаџбинe

„Видовдан је дан када се сећамо свих оних који су своје животе положили на олтар отаџбине, борећи се за слободу и независност Србије и за слободу српског народа“, рекао је данас министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Никола Селаковић код Споменика косовским јунацима у Крушевцу.

 

Oбележавање 110. годишњице Брегалничке битке у Штипу, Северна Македонија

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Никола Селаковић предводиће државну церемонију полагања венаца и одавања највиших државних и војних почасти поводом обележавања 110. годишњице Брегалничке битке. Свечана церемонија биће одржана, сутра, 29. јуна 2023.

Министар Селаковић честитао Курбан Бајрам

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Никола Селаковић честитао је данас Курбан Бајрам Реису-л-улеми Исламске заједнице Србије и главном муфтији и председнику мешихата Исламске заједнице у Србији, као и свим верницима исламске вероисповести, са жељом да овај велики празник њиховим најмилијима донесе свако добро.

Додељене прве Борачке споменице након 80 година

"После 80 година, или тачније више од 120 година након Албанске споменице, 8 деценија након Партизанске споменице, Србија данас са закашњењем од близу 3 деценије, одаје поштовање, захвалност својим борцима, својим ратним ветеранима, својим ратним војним инвалидима, али и породицама палих бораца у свим одбрамбено отаџбинским ратовима од 1990. до 1999.

Обележавање 634. годишњице Боја на Косову

Изасланик председника Републике Србије, министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Никола Селаковић предводиће државну церемонију полагања венаца и одавања државних и војних почасти поводом обележавања 634. годишњице од Боја на Косову,  која се одржава 28. јуна у 9 часова, код Споменика косовским јунацима у Крушевцу.

Успешно завршена сарадња на реализацији пројекта Министарства и ГИЗ-а

“Кроз овај пројекат Министарство је наставило да развија функцију подршке развоју локалних политика запошљавања,  а ЈЛС су имале прилику да креирају и спроведу решења која су сама осмислила и која одговарају потребама локалног тржишта рада и сваког идентификованог корисника чиме смо се за још један корак приближили индивидуализацији мера активне политике запош

ДОДЕЛА ПРВИХ БОРАЧКИХ СПОМЕНИЦА ПОСЛЕ 80 ГОДИНА

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Никола Селаковић, заједно са потпредседником Владе Р. Србије и министром одбране Милошем Вучевићем, доделиће сутра, 27. јуна 2023. године, прве Борачке споменице за погинуле борце, браћу близанце Срђана и Бобана Милића, који су своје животе изгубили током НАТО агресије у априлу 1999.