Aa

Aa

Селаковић: Видовдан је дан када се сећамо свих оних који су своје животе положили на олтар Отаџбинe

Селаковић: Видовдан је дан када се сећамо свих оних који су своје животе положили на олтар Отаџбинe

Селаковић: Видовдан је дан када се сећамо свих оних који су своје животе положили на олтар Отаџбинe

Читај ми

„Видовдан је дан када се сећамо свих оних који су своје животе положили на олтар отаџбине, борећи се за слободу и независност Србије и за слободу српског народа“, рекао је данас министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Никола Селаковић код Споменика косовским јунацима у Крушевцу.

 

Министар је указао да је Видовдан дан када се не сећамо само косовских јунака, већ и свих страдалих у одбрамбено-ослободилачким отаџбинским ратовима све до данашњег дана, као и дан када се сећајући Косовске битке враћамо косовском завету.

 

„Косовском завету који није везан само искључиво за Косово и Метохију, он је везан за читав српски народ. Враћамо се косовском завету који нас упућује да је једини спас у нашој слози и у нашем јединству. Тако је и данас када су наша браћа и сестре на Косову и Метохији у тешким данима које проживљавају, поготово у последњих нешто више од месец дана“, истакао је министар Селаковић.

 

Селаковић је нагласио да читав наш народ, сви наши грађани, читава Србија треба да стану иза председника Вучића и иза свог државног руководства, те да у том јединственом ставу који имамо по питању Косова и Метохије станемо испред света. „Да у том јединству пронађемо пут да у овим тешким околностима и тешким временима сачувамо мир, сачувамо слободу Србије и сачувамо наш народ и нашу државу на Косову и Метохији“, навео је министар Селаковић.

 

Изасланик председника Републике Србије и министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Никола Селаковић предводио је данас државну церемонију полагања венаца и одавања државних и војних почасти поводом обележавања 634. годишњице од Боја на Косову, код Споменика косовским јунацима у Крушевцу.

 

Истог дана, министар Селаковић, положио је венац и одао почаст кнезу Лазару у манастиру Раваница.