Aa

Aa

Септембар 2022

Министарка Кисић заједници глувих: Заједно стварамо Србију без баријера

Министарка за рад, запошљавање, борачка и социјална питања проф. др Дарија Кисић и помоћница министра у Сектору за заштиту особа са инвалидитетом Биљана Барошевић присуствовале су обележавању Међународне недеље глувих и Међународног дана знаковних језика у Градској организацији глувих Београда, где је министарка Кисић на српском знаковном језику честитала глувима њихов дан.

 

У установама социјалне заштите и домовима за смештај одраслих и старих заражено 133 корисника и 62 запослених

У установама социјалне заштите и домовима за смештај одраслих и старих присуство Ковид 19 потврђено је код 133 корисника и 62 запослених.

 

Укупан број излечених корисника установа социјалне заштите износи 11.916, а број излечених особа које су запослене у установама социјалне заштите 5.997.

 

Помоћница министра Барошевић отворила Сајам стваралаштва

Помоћница министра у Сектору за заштиту особа са инвалидитетом Биљана Барошевић свечано је отворила осми Сајам стваралаштва чланица Савеза дистрофичара Србије у Народној банци Србије, који се одржава под покровитељством Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања.

 

Oбележена годишњица од смрти народног хероја Mилана Tепића

Државни секретар Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Миодраг Капор присуствовао је церемонији полагања венаца и одавања почасти поводом обележавања 31. годишњице од смрти народног хероја Милана Тепића, код споменика народног хероја Милана Тепића у истоименој улици у Београду.

 

У установама социјалне заштите и домовима за смештај одраслих и старих заражено 123 корисника и 62 запослена

У установама социјалне заштите и домовима за смештај одраслих и старих присуство Ковид 19 потврђено је код 123 корисника и 62 запослена.

 

Укупан број излечених корисника установа социјалне заштите износи 11.914, а број излечених особа које су запослене у установама социјалне заштите 5.996.

Министарка Кисић отворила 15. Олимпијаду спорта, здравља и културе трећег доба

Министарка за рад, запошљавање, борачка и социјална питања проф. др Дарија Кисић отворила је у Врњачкој Бањи 15. Олимпијаду спорта, здравља и културе трећег доба.

 

Проф. др Кисић је учесницима пожелела да уживају, да се друже и да се што више смеју.

 

Држава посвећена пензионерима

Министарка за рад, запошљавање, борачка и социјална питања проф. др Дарија Кисић учествовала је у Врњачкој Бањи у раду округлог стола „Положај пензионера у Србији, повећање пензија“, где је поручила да је држава посвећена унапређењу квалитета живота пензионера и њиховом бољем статусу.