Aa

Aa

Oбележена годишњица од смрти народног хероја Mилана Tепића

Oбележена годишњица од смрти народног хероја Mилана Tепића

Oбележена годишњица од смрти народног хероја Mилана Tепића

Читај ми

Државни секретар Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Миодраг Капор присуствовао је церемонији полагања венаца и одавања почасти поводом обележавања 31. годишњице од смрти народног хероја Милана Тепића, код споменика народног хероја Милана Тепића у истоименој улици у Београду.

 

Церемонију је предводио први потпредседник Владе Републике Србије и министар одбране Небојша Стефановић.

 

Венце су положили и предсдтавници Војске Србије, заменица градоначелника Београда Весна Видовић, чланови породице народног хероја Милана Тепића, делегације борачких и удружења опредељених за неговање традиција ослободилачких ратова Србије. 

 

Милан Тепић је рођен у месту Комленац код Козарске Дубице, 1957. године, а погинуго је 29. септембра 1991. године у Беденику код Нове Раче. Не желећи да препусти непријатељу оружје којим би убијао његове војнике, мајор Милан Тепић дигао је у ваздух војно складиште и себе. 

Председништво СФРЈ је 19. новембра 1991. године постхумно одликовало мајора Милана Тепића „за изванредан подвиг у борби против непријатеља приликом њиховог напада на касарну ЈНА у Бјеловару“ Орденом народног хероја Југославије и прогласило народним херојем Југославије.