Aa

Aa

Помоћница министра Барошевић отворила Сајам стваралаштва

Барошевић отворила Сајам стваралаштва

Помоћница министра Барошевић отворила Сајам стваралаштва

Читај ми

Помоћница министра у Сектору за заштиту особа са инвалидитетом Биљана Барошевић свечано је отворила осми Сајам стваралаштва чланица Савеза дистрофичара Србије у Народној банци Србије, који се одржава под покровитељством Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања.

 

Том приликом Барошевић је истакла да је одржавање манифестације попут Сајма стваралаштва вид социјалног предузетништва особа са инвалидитетом и прави начин да се јавности представе рукотворине које током целе године настају на креативним радионицама које Савез дистрофичара Србије и локалне организације организују.

 

„Оно чиме би сви заједно требали да се посветимо у наредном периоду је промоција Сајма, како би што више информисали јавност о одржавању манифестације и самим тим обезбедили већу посећеност“, нагласила је Барошевић. 

 

Помоћница се захвалила Народној банци Србије која годинама подржава Сајам стваралаштва омогућавајући његово одржавање у галеријском простору и Зорици Дабовић, генералном директору Сектора за послове са готовином која је, у име Народне банке Србије, била домаћин изложбе.

 

Председник Савеза дистрофичара Србије Душан Тројановић се захвалио помоћници министра Биљани Барошевић и Сектору за заштиту особа са инвалидитетом Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања на подршци у раду Савеза и локалних удружења, посебно приликом организовања оваквих манифестација које су за особе са инвалидитетом од изузетне важности.

 

Након свечаног отварања, помоћница министра је обишла изложбу радова и рукотворина које су израдиле особе оболеле од дистрофије и других неуромишићних обољења.

 

Савез дистрофичара Србије у свом саставу има 15 организација које окупљају око 2.000 регистрованих чланова, те су на Сајму стваралаштва своје радове представили чланови из целе Србије који, уз подршку Сектора за заштиту особа са инвалидитетом, реализују стваралачке радионице током целе године. 

 

На манифестацији је учествовало око 40 излагача, а Сајам стваралаштва чланица Савеза дистрофичара Србије осмишљен је како би се особама са инвалидитетом омогућило активно учешће у културним садржајима, развијале њихове социјалне вештине, фина моторика и когнитивне способности.